2010. március 22., hétfő

Margarétás kép - Tablou cu margarete


Ma fejeztem be ezt a képet, a nappalink falát díszíti majd. Az ötletet a középső zöld maragarétás anyag adta, amiből le volt vágva egy akkora darab, mint ami középen van, azon volt két maragréta, aztán gondoltam még kivágok a többi részből is pár virágot. Ki is vágtam még kettőt, és akkor támadt az ötlet, hogy csússzon át pár virág a keretbe és még lett két virág, fel ragasztottam majd varrtam őket a keretezett anyagra, szendicseltem és tűztem. A tűzés kétféle, a virágok körvonalán és a szegélyben egy fűzérszerű valami, mind gépi tűzés, kezdek megbarátkozni a tűzéssel :) persze még messze nem tökéletes. Amikor meg lett a tűzés és a keretezés is készítettem 6 sárga yo-yo-t és felvarrtam a virágok közepébe és ezeket még egy-egy gyöngyházfényű gombbal is rögzítettem. Méreteit tekintve 66*38 cm.



Azi am terminat un tablou care va decora peretele din living. Idea de pornire a venit de la bucata de material verde cu margarete din mijloc. M-am gândit să mai decupez vreo două floricele şi să le aplic pe materialul verde, când le-am decupat mi-a venit idea ca florile să fie parţial pe chenar şi am mai decupat alte două margarete. Am făcut chenarul pentru materialul verde cu flori şi am aplicat cu vliesofix florile şi apoi le-am şi cusut să fie mai bine fixate. Apoi m-am apucat de quiltuit, care constă din două metode să spun aşa, am cusut în jurul florilor iar pe chenar am cusut o ghirlandă de flori, toate am făcut cu maşina, încep să fac prietenie cu quiltuitul cu maşina :) desigur e departe de perfect, dar eu sunt destul de mulţumită. Când quiltingul şi aplicarea chenarului verde era gata am făcut 6 floricele yo-yo şi le-am cusut la mijlocul florilor cu câte un nasturaş sub formă de floricică satinată. Ca dimensiuni este de 66*38 cm.

9 megjegyzés:

Doina írta...

Este foarte frumos!O idee originala! Si culoarea este superba.

bemka írta...

Nagyon tetszik!

...tiktakro... írta...

Foarte frumos...dar oare eu de ce ma asteptam ca la tine in living pe perete sa "creasca" o floarea-soarelui ? :))) e bine si asa cu margarete ca doar e primavara...la vara vei face altul, nu-i asa ??
imi place verdele din tablou....si materialul cu floricele marunte...e import USA ?? ce numar ??

Kriszta írta...

Friss, üde, tavaszias :) Ezek a szavak jutottak eszembe elsőre. Nagyon szép lett!

Hencsilli írta...

Nagyon szép lett! Ügyes vagy :)

Ela írta...

Foarte vesel tablouasul si frumusel foc!!

amilgade írta...

Nagyon, de nagyon tetszik!!! Tényleg nagyon tavaszias, és olyan jó ránézni!!!!

hAnd-i írta...

hu, ez nekem nagyon-nagyon tetszik...

TEXTIL VIRÁG írta...

Nagyon szép a patchwork egyben a yo-yo-val.

Én is probálkozom mindkettöt össze hozni!
Most csak a yo-yo technikával folglalkozom:
http://textilvirag.blogspot.hu/