2012. június 28., csütörtök

Lilla balerina

Ma  csomózgattam ezt a kis tütüt a kis ballerinámnak, nagyon örült neki. Én is élveztem a készítést, számos videó van róla  a neten és még csak verrógép vagy varrástudás sem kell hozzá. Igazán megéri azt a kis ráfordított időt és pár méter tüllt, mert a kis hölgyikékt nagyon boldogok lesznek, hogy van igazi balllerina szoknyácskájuk.





Azi am creat acet tutu pentru mica mea balerină, e foarte fericită cu fustiţa ei. Era o adavărată distracţie să-l fac, am găsit pe net numeroase filmuleţe pentru inspiraţie, n-avem nevoie nici de maşină de cusut, merită acel timp  acordat şi cei câţiva metrii de tul pentru că micile domnişoare  devin foarte fericite.

2012. június 19., kedd

Tamás takarója - Păturica lui Tamás

Június 9-én volt a kis keresztfiam, Tamás 7 éves, neki varrtam ezt a takarót és a hozzá való párnát. Nagy útra készül a kis srác, utazik az egy éve Angliában elő anyukájához és ezt azért is varrtam, hogy legyen neki valami ittholról ami csak az övé és az itthol maradt családjára emlékezteti. Mivel imádja a motorokat nem volt kérdéses, hogy motoros takarót varrjak neki.
A többi anyag is vagy valamilyen szerelős, autós vagy egyszínű ami szjnbven és hangulatban pászol a motoros képekhez. Ezek az egyszínűek, amik nem is annyira egyszínűek általam festett pamutvásznak, most meglett a helyük.
Kipróbáltam pár dolgot a szép új varrógépemen, nagyon jó vele dolgozni. Most varrtam életemben elősször gomblyukat és használtam a felső anyagtovábbítós talpat is, amit imádok. a középső réteg pamut vatelin, amivel egy álom dolgozni a műszálashoz képest amivel eddig dolgoztam, igaz egy vékony tömör változatott raktam bele, hogy könnyű legyen tudja elvinni. Tűzni a  széleken a walking foot-tal tűztem egyenes vonalakban, meg a kukacozóval a motorosok kontúrját, egész jól ment a végére :)
Mivel Tamás másik kedvence a pókember ezért készítettem neki egy pókemberes tortát is szülinapjára - még anyakánapján látta Lilla a neten és megigérte Tamásnak, hogy csinálunk neki egy ilyet szülinapjára. Vettem zselé festéket de  nem úgy viselkedett ahogy vártam, nem száradt meg hanem inkább összefolyt, de azért valamelyest felismerhető, hogy mi is akar lenni.
A répás muffint meg azért csináltam mert Húsvétkor imádta a répatortát (Lilla is, de tényleg fincsi, nagyon jó kis recept, nem tömény, kis könnyed valami, ha nem egy nedves répatortára vágysz akkor készísd el nem fogsz csalódni. )  amit most muffin formában sütöttem meg.

Így utólag is ismét nagyon boldog szülinapot kívánok Tamásnak és kívánom, hogy szerncse kisérje további életét!









În data de 9 iunie a serbat finuţul meu,  Tamás, ziua de naştere, a împlinit 7 ani. Cu această ocazia iam cusut lui acestă păturică cu pernă. El s epregăteşte  de un drum mare, pleacă la mămica lui în Anglia. Această  păturică va fi o amintire lui de acasă, sper că îi va aduce de noi cei care râmănem aici. Deorece adoră motocicletele e ceva normal să-i fac o păturică cu motociclete.
O parte din materiale este cu ceva auto-moto, restul sunt materiale asortate, cele care par a fi uni sunt  bumbacuri vopsite de mine cu columbus, acum şi-au găsit locul.
Quiltingul am făcut în mare parte cu walking footul, ador acest picioruş, şi am făcut freemotion quiting  în conturul  moticicliştilor, a mers destul de bine  după o vreme :)
Acum am  cusut prima oară mai mult cu noua mea maşină de cusut, am probat mai multe funcţii şi picioruşe, sunt mulţumită de ea.
Deoarece  ca şi toşi băieţei de vârsta lui Tamás adoră eroi tip Spiderman, i-am făsut un fort spiderman. am cumpărta vopsea gel, dar nu sunt mulţumită de cum se comportă, nu se usucă, degeaba a stat  vopsită în roşu o  noapte întreagă şi numai dimineaţa am pictat dungile negre, tot s-au amestecat culorile şi nu se văd liniile frumos, dar lui ia plăcut şi la gust era bun. Lilla a văzut pe zoutube   cum se face un astefl de tort cu o lună în urmă şi ia promis lui  Tamás că vom face de ziua lui, deci acum n-aveam de comentat trebuiea să-l fac :) Sub mască era un pişcot  cu cremă de ciocolată.
Muffinul  cu morcov am făcut de această ocazie pentru că de Paşti îi plăcea lui Tamás şi şi lui Lilla tare mult torul de morcov (e o reţetă superbă) şi acum am făcut sub formă de muffin.

Aşa cu 10 zile în urmă îi doresc lui Tamás să crească mare, să fie sănător şi fericit şi drum bun şi mult noroc!