2011. február 28., hétfő

Csavarásos mellény - Vestă cu torsade

Végre elkészült a sok csavarásos mellényem. Nagyon megszenvedtem a passzékat (a karöltőnél is meg a nyakánál is), a nyakánál lévőt 4x vagy 5x bontottam vissza a leláncolásnál, de most végre pont ugy áll ahogy akartam, nagyon szeretem, meg vagyok elégedve vele.
A passzékat és a hosszúságot leszámitva a minta után mentem most kivételesen :)
Minta: Patons, cable vest.
Fonal: Barka - 5 órai tea - Rooibos árnyalat
Tűk:bambusz körkötőtűk, 3,5 mm-es a passzéknál és 4 mm-es a többi résznél.
Fonal fogyasztás: 350g
Neveztem vele a Barka galériában (persze a márciusiban, most még nem látszik - előre is köszönöm ha szavaztok a mellénykémre).În sfârşit am reuşit să-mi termin vesta cu multe torsade. M-am chinuit mult cu elasticele de la mâneci şi de da gât, cea de la gât am desfăcut ultimul rând de 4 sau de 5 ori , nici numai ştiu, dar în final am câştigat, acum arată exact cum am dorit, sunt mulţumită de cum a ieşit.
În afară de elastice şi lungime am mers deupă model, iar se ma întâmplă la mine :)
Model: Patons Cable vest
Fir: Barka TeaTime - nuanţa Rooibos
Andrele: pentru elastice am folosit andrele circulare de bambus de 3,5 mm iar pentru restu cele de 4 mm
Consumaţia: 350 g.

2011. február 14., hétfő

Játék és interjú - Giveaway şi interviu

Óriási megtiszteltetés ért, életemben először interjút kértek tőlem, mint kézművestől, nagyon örültem a megkersésnek. A román nyelvű cikk itt olvasható.
Én és is megpróbálkozom Tyra-nál, hátha kedvez a szerencse és megnyerem ezt a könyvet...


Ella m-a căutat să-i dau un interviu pe blogul ei, m-am simţit foarte onorată şi am scris câte ceva despre mine, îl puteti citi aici.
Fac o încercare la Tyra şi eu, să câştig această carte


2011. február 7., hétfő

Szívárványt ... - Curcubeu...

... is festettem a gyapjak mellett... ezek is mennek a boltba...


vopsit de mine pe bucăţi de pânze... peste puţin şi astea se pot cumpăra în shop...

2011. február 6., vasárnap

Gyapjakat festettem - Am vopsit lânuri

Még a hét elején festettem ezeke a Rikker egyágú gyapjakat, csak hétvégére száradtak meg és tudtam fotózni. Columbusszal festettem, izgalmas tapasztalat volt. Fel fogom őket tenni a boltomba.
Még nem tudom mutatni a becsavarodott mellényem, de remélem hamarosan igen. Itt köszönöm mega sok kedves hozzászólást, igazán aranyosak vagytok :)Am vopsit nişte lânuri la începutul săptămâni, dar acum am reuşit să le fotografiez. Sunt nişte lânuri simple dintr-un fir în sculuri de cca 100g, vopsite cu vopseau Columbus. Le voi pune pe shop în scurt timp.
Încă nu pot să vă prezint vesta mea cu multe torsade, dar sper că în scurt timp voi reuşi să-l termin. Pe această cale vă mulţumesc pentru comentariile drăguţe :)