2011. március 29., kedd

Citron


Igen, elkészült a Citron kendőcském, kb egy hét alatt, igaz nem kötöttem állandóan. Kicsit unalmas volt kötni, főlega vége felé amikor már 588 szem volt egy sorban, és amit még unok az az, hogy végig sima fordított
Az öt egység, amennyi a mintában van kevés volt, a hat teljesre már nem volt elég a fonalam és nem akartam többet használni belőle, mert így pont eléggé nagy lett (kb akkora ahogy a leírásban is mutatja). Egy kicsit trükköztem, nem kötöttem az utolsó, hatodik, egységből a 9-18 sornál csak 6 sort és a 19 sor helyett már csináltam is szaporítást a széléhez, itt lett 588 szem a tűn, ezt kötöttem amig a fonalam tartott. Talán még kiadta voltna egy sorra de nem mertem rizikózni, hogy aztán a leláncoló sort kelljen vissza bontani ebből az írtó szöszsös fonalból.
Kész lett, még nem blokkoltam, így most kb 115x50 cm, és kb 50 g-ot nyom. 3mm-es Prym knit-pro tűvel kötöttem , két gombós kid mohair fonalat felhasználva.
Persze közben a csavarásos pulcsimmal nem haladtam semmit, ezt akartam minnél előbb befejezni.
Végül még mutatok nektek megint virágokat a kertemből.






Da, am terminat eşarfa Citron, în cca o săptămână, dar n-am lucrat la ea toata ziua :)
Pentru mine era plictisitor modelul, cu ochiuri o faţă şi pe dos, mai ales la sfârşit când aveam 588 ochiuri într-un rând.
Cinci unităţi dn model îmi erau puţine, pentru şase complete nu îmi ajungea firul şi nu vroiam să mai încep încă un ghem mai ales că aşa a ieşit chiar aşa de mare cum mi-am dorit (cam aşa de mare e cum arată şi în imagine).
Pe ici colo am modificat am făcut mai puţine rânduri şi aşa mi-a ajuns firul, ba chiar poate mi-ar fi ajuns pentru încă un rând dar nu vroiam să risc, să fiu nevoită să desfac chiar ultimul rând,
ar fi fost o teroare la acest fir aşa de păros. Nu i-am făcut blocking, aşa dimensiunile ei sunt aprox 115x50 cm. Am lucrat cu andrele knit-pro de la Prym de 3mm, am folosit 2 ghemuri de fir kid mohair.
Evident că aşa nu m-am avansat cu pulovărul cu torsade, dar urmează şi acela.
Şi în final iar vă arăt nişte flori de la mine :)

2011. március 27., vasárnap

Egy jó szó játék és virágok







Engem si elért ez a kedves játék amit Szappanos Eszter indított. Nagyon szépen köszönöm az eddig hozzám intézett Jó szavakat. A játékról itt olvashat az aki még nem hallott róla.
a jó szavak mellé játékon kívül mindenkinek küldök pár szép virágot, fogadjátok szeretettel.






2011. március 24., csütörtök

Stólát nyernék...(frissitett)

Ha te is, akkor vegyél részt az Amelie játékában. Lájkolni kell az Amelie magazin facebook oldalán a Benke Erika (Ercsu) álomszép csipke stóláját, ami az Amelie tavaszi számában jelent meg, és máris részt is veszel majd a sorsoláson ahol ez a csipke csoda a nyeremény. Határidő április 15, eredmény hírdetés április 20-án (jé, akkor lesz a 15. házassági évfordulónk, jó lenne egy ilyen ajándék, na meg névnapi ajándéknak sem lenne utolsó :o)...). Én szeretném megnyerni...


Figyelem! A játék az Amelie játéka, abban csak az Amelie-nél, a Facebook-on lehet részt venni!
Erika, a stóla készítője, nagylelküen felajálott még egy meglepi ajádékot is, erről itt olvashattok.
Ennek is április 15 a határideje.

A képet az Amelie facebook oldalától kölcsönöztem.

2011. március 22., kedd

Wip report

Az a tervem, hogy rendszeresen jelentkezem majd ilyen jelentésekkel, talán ez majd ösztönöz, hogy jobban haladjak :)
Az a csavarásos pulcsi amit még januárban mutattam , meghaladt egy kicsit, készen van a háta, az elejé és 75%-ban az egyik ujja is.
Pénteken éjjel elkezdtem egy Citron kendőt, kid mohair fonalból 3 mm-es tűvel. Most tartok az ötödik résznél de nem fejezem be ezután egyrészt mert még meg van a második gombóc fonalam (kettő volt, most járok az utolsó métereknél az elsőből), másrészt mert még igen aprócska a lelkem, bár most épp 444 szemes sorokat kötögetek.
Remélem azért a héten már tudom mutatni készen.
Addig is mutatok még neketek virágokat. Kinyílott az amariliszem, két bimbót hozot, az egyik fura mód csak úgy lepottyant, kis vázába raktam és most ilyen.
Hamarosan jövök még virágokkal, annyira el vagyok ragadtatva tőlük, hogy muszáj nektek is megmutassam :)



Am de gând să vin periodic să vă arăt la ce lucrez la momentul de faţă, poate aşa mă voi motiva mai mult să progresez :)
Pulovărul prezentat încă în ianuarie s-a avansat puţin, faţa şi spatele este gata şi o mânecă cam 75% e gata.
Vinerea am început un şal sub formă de semicerc, modelul se numeşte Citron ( o gâsiţi pe kintty şi pe raverly - voi da şi eu linkul când vin să vă prezint gata terminată). Sunt la a cincea secţiune, dar nu voi termina după aceasta (aşa cum scrie în descriere) că mai am şi fir (acum sunt în finish cu primul scul de 25 g şi mai am una) şi nici nu e destul de mare încă. O lucrez din fir kid mohair cu andrele de 3 mm.
Sper că în scurt timp pot să vil prezint gata făcută.
Până atunci vă arăt un amarilis înflorit la mine. Avea doi boboci una, nu ştiu de ce, a căzut am pus într-o vază şi aşa arată acum. Voi mai veni cu flori că nu mă pot opri să vă prezint flori, atât de încântată sunt de ele :)

Végre tavasz van! - Vine vine primăvara...



Annyira örülök, hogy végre süt a nap, a kertben méhecskéket és pillangókat lehet látni, minden nap bújit valami új növényke (hamarosan mutathatok nárciszt és korai tulipánt is). Most a krokuszokat mutatom meg nektek. Legyen szép napotok!


Aşa mult mă bucur că a venit primăvara, au apărut albinuţele şi fluturaşi, zilnic apar noi plante, flori (în curând vin cu narcisele, zambilele şi lalelele timpurii). Acum vin să vă prezint crocuşi de la mine. Vă doresc o zi minunată!

Fantastic giveaway

Ez egy szuper, kihagyhatalan giveaway. Krokusz - Annamari blogszülinapot ünnepel és ebből al alaklomból ki sorsol egy mesés stólát. Egyszerűen csodásakat alkot, harmat finomságú munkái vannak és amit nyerni lehet piros is ráadássul, szóval ebből nem maradhatok ki, hátha...
Még nagyon sokkáig mutogasd blogodban a csodás munkáidat nekünk Annamari!
És egy hozzád illő virágcsokor a kertemből ;)



Un giveaway superb, pe care nu o pot rata. Blogul lui Krokusz-Annamari are doi ani şi cu această ocazie organizează un giveaway unde premiul este această eşarfă roşie superbă. Ador şi admir lucrările ei delicate şi acesta pre deasupra e şi roşie, deci nu pot să trec pe lângă acest giveaway aşa simplu, musai să particip.
Annamari, îţi urez La mulţi ani, atât ţie cât şi blogului tău, unde ne arăţi atâtea minunăţii!
Şi ce altă floare şi-aş putea oferi ei, decât un buchet de crocuşi din grădina mea :)