2009. január 7., szerda

Kötés tanácskérés

Ezt a bejegyzést még a régi helyről hoztam át, de még mindig van aktualitása.
"Tudom, hogy sokan kötnek azok közzül akik az oldalt látogatják, talán tudtok nekem tanácsot adni.
Kötöttem a lányomnak egy kis pulcsit az ünnep előtt, hamarosan fel teszek róla fotót és leírást a cikkek közé, csak most a szennyesben várja a sorát. Szóval a passzéja lusta kötés és simával van folytatva, a gondom az, hogy a teljes passzé állandóan vissza türődik, kicsit már meg is nyomkodtam a vasalóval vízes ruhán keresztül, de csak visszakunkorodik. Nem tudja valaki mitől lehet ez és mit kéne tegyek, hogy ne türődjön fel állandóan. Le nem bontanám mert az aljától van kezdve és már a kötéskor is lebontottam az egész hátát és fél elejét, mert a hátával kezdtem és az elejébe belekötött szívecske összehúzzta kicsit és így szük letvolna, szóval már éppen eleget visszafejtettem, valamilyen más megoldást szeretnék, nagyon jó lenne tudni hogyan kerülhetem el az ilyen hibát a jövőben. Köszi a tanácsokat előre is."
Most még fog következni bár bejegyzés amit áthozok ide. (2009.01.07)

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Csilla!Elöször is köszönöm a cikkeket amiket küldesz nekem,a kisebbik lányom már is boldog tulajdonosa egy sapka,sál kombinációnak.Az én tippem a problémádra:Mi lenne ha rojtot tennél a pulcsi aljára?Üdvözlettel:Kat

Névtelen írta...

Szia Csilla! Szerintem azért kunkorodik fel mert lusta kötéssel kezdted, annak ez a tulajdonsága. Vannak olyan sapkák például amiknek az alja visszakunkorodik, azokat kötötték igy. Én a helyedben felszedném a kész pulóver alján a szemeket egy körkötőtűre és kötnék néhány sort egy sima egy fordítottal. Nem kell sokat, nehogy túl hosszú legyen a pulcsi, de nekem a Kati ötlete is tetszik.
Üdv: Zsike

Névtelen írta...

Szia! Tetszik az oldalad, csak ma találtam ide!
Lusta kötés, úgy, mint minden sor sima? Azért kunkorodhat fel, mert sajnos túl keskeny a passzé. És ez a fajta mivel nem "szűkebb" a sima résznél, inkább felhajlik. A rojt szerintem is jó ötlet, én a poncsókat csinálom így, hogy lusta a széle, majd sima kötés, és azokon is rojt van.
Üdv: Gabella

Névtelen írta...

Sziasztok.Én még új vagyok itt, most akadtam rá a kreatív kézimunkára.Nagyon régóta kötök, véleményem szerint is keskeny a lusta kötéses passzé, azért kunkorodik fel. Legközelebb köss 3-4 sorral többet 1-el kisebb tűvel,mint amivel a pulcsi többi részét kötöd. Üdv. Kalamona

Névtelen írta...

Szia!
Most találtam rá az oldaladra, ezért válaszolok a régi bejegyzésedre. Gondolom már megoldottad a problémát, de a továbbiakban talán tudod hasznosítani: a lustával nyakat, sapi szélét szoktunk kötni, ha azt akarjuk, hogy dirrekt kunkorodjon. Pulcsi alját érdemes egy sima-forditottal, vagy kétsima-két forditottal, esetleg rizzsel kötni, hogy tartása legyen. Sok gyerekholmit kötöttem, tapasztalataimat írom. Szép még a keskeny csavarás is kezdésnek, ujja szélének.
Nagyon szépek a munkáid és aranyos a "modell". akinek készülnek.
Üdvözlettel
etikettő

Csilla írta...

Szia etikettő! Köszi a tanácsot. Igen már megtanultam, hogy ilyen keskeny szegélyt nem csinálok ezután lustával.
Köszi a dicséretet.
Üdv, Csilla