2010. június 16., szerda

Nyaralás, de hol? - Concediu, dar unde?

Szeretnénk egy keveset, vagy egy hetet valahol nyaralni, országhatárokon belül, mert külföldre gyerkőcnek utlevél kell és arra most nincs keret.
Sajnos nagyon sok a feltétele és mindnek jó oka van. Nem vagyunk igényesek a luxusra csak pihenni szeretnénk.
Lássuk a kitételeket:
1. Vonattal megközelithető legyen, vagy a vonattól könnyen valahogy el lehessen jutni a szálsáhelyre de ne úgy hogy egy majdnem 3 éves gyerekkel és egy heti alapkajával és ruhával a hátadon baktatasz kilómétereken keresztül. Ez azért fontos mert nincs autónk és egy ilyen kicsi gyerekkel nem lehet kilóméltereket gyalogolni.
2. Ne legyen drága egy éjszakára a szállás, kis menedékház vagy valami hasonló tökéletesen megfelelne.
3. Lehetőleg a hegyekben legyen ahol sokat lehet az erdőben kirándulni, kicsi patakban esetleg pancsolni
4. A száláshelytől nem messze legyen egy kis bolt, vagy valami ahol tejet lehet venni meg más alap dolgot is ha kell. Napi szinten majdnem egy litere tej kell csak Lillának

Szóval van feltétel jó bőven, de hátha kivitelezhető. Szóval ha valaki tud ilyen lehetőséget itt Romániában akkor kérem szépen keressen meg az e-mailemen.
Köszönöm szépen.


Vrem să mergem puţin în vacanţă undeva aici în ţară pentru că cu fetiţa nu te poţi duce peste hotare doar cu paşaport şi noi nu avem încă.
Din păcate avem o mulţime de criterii, dar toate sunt justificate. Nu suntemi pretenţioşi, nu vrem lux, doar dorim să ne odihnim puţin şi încă nu prea avem oferte.
Hai să vedem criteriile:
1. Să te poţi ajunge la destinaţie cu trenul sau dacă nu chiar acolo dar să fie accesibil simplu cazarea fără să trebuească să mergem pe jos km-ri cu copil de aproape trei ani şi pe spate cărând haine pentru o săptămână, alimentele de bază şi cine mai ştie ce. Acesta e important că nu avem maşină şi cu un copil aşa mic nu te poţi duce la drumuri lungi pe jos.
2. Să nu fie scumpă cazarea pentru o noapte, o cabană sau ceva de genul ar fi ideală
3. Ar fi ideala să fie undeva la munte, unde poţi să faci mici excursii, şi eventual să te scalzi într-un părâu.
4. Nu departe de cazare să fie ceva magazin unde putem lua lapte şi alte alimente dacă e nevoie. Pentru fetiţa avem nevoie zilnic de aproaper 1 litru de lapte.

Ştiu că sunt destule criterii, dar sper totuşi că găsim ceva bun. Deci dacă cineva mă poate ajuta cu sugestii o rog să-mi scrie la adresa mea de e-mail. Mulţumes mult.

7 megjegyzés:

Zsófi írta...

Az EU-n belül is kell útlevél?

Csilla írta...

Igen kell, 14 éves korig azt hiszem, hisz nekik csak keresztlevél van ami nem fényképes.

tia o'connor írta...

Vatra Dornei, la vila Suhard (a sindicatului) am stat. Mobilier vechi de pe vremea lui ceasca, dar curat si oameni extrem de amabili. Masa lasa de dorit. Poate gasiti la hotel la pret bun (pe vremurile astea nu se poate sa nu gasiti), dar statiunea e o minune! Se poate merge cu telescaunul si puteti merge in excursiile organizate linga cladirea cazinoului. Eu zic ca are tot ce va trebuie, pina si trenul va lasa in buricul tirgului, linga strada principala. Vacanta placuta!

Alexandra írta...

Izvorul Muresului are si gara, si pajisti minunate, si padure, si rau! Si o multime de pensiuni + lapte! Daca vrei sa vezi poze, o sa-ti trimit un link catre albumul meu Picasa.
Dar nu stiu daca ai tren direct?

Csilla írta...

Sanda merci mult de idee, se pare ca acolo vom merge, nu am fost dar doar dupa poze si parerile altora m-am convins ca e loc superb, ideal pentru noi, chiar in zona aceea m-am gandit ca ar fi bine.
Merci tuturor de idei!

Lara írta...

Parajd

estibogar írta...

Szia, én nem tudok, csak külföldön, de elég olcsónak néz ki.
http://www.besttours.ro/details.aspx?did=161