2010. július 31., szombat

Lilla barkafonalas kardigánja - Jerseul Lillei din fir barka

A kötős része még július első napjaiban elkészült, de az összevarrás az kemény diónak bizonyult, össze varrtam egyszer és nem tetszett, így kibontottam és újra összevarrtam, most már elmegy, szerintem. Amúgy a karaöltőig egyben van kötve. Ilyen kis libegős, nyáriesten felkapós kis darabka.
Barkék gilice kajszi fonalából készült és alig van benne több mint 15 dkg, egész pontosan 155 g, szóval gazdaságos, bár biztos horgolt daraboknál azért másképpen alakul, 3,25-ös tűvel kötöttem, az szerintem pont jó hozzá. Ez volt az első olyan darabom amit 100% pamut fonalból kötöttem, jó volt vele dolgozni.
A szegély minta fonkája lett nálam a színe. A főmintának a közepét még egyszer megkötöttem a nagy minta fölé, mert egy egész nagy minta már sok letvolna, csak úgy simán meg nem akartam hagyni, szerintem jól mutat. Szóval, ha úgy vesszük saját tervezés :), de nem török én még tervezői babérokra, csak kötögetek a magam és a családom örömére.
Itt már Lilla is együttmüködőbb volt, ilyen képeket vág, na meg grimaszol, ha azt kérem mosolyogjon :)
Még van egy majdnem kész darabom, remélem hamarosan mutatom és még készült még valami amit még j darabig nem mutathatok... készülőfélben van egy pulcsi is Lillának, szóval azért nem lazsálok :)



Partea de împletit era gata încă în primele zile ale lui iulie, dar cu asamblatul am avut probleme, urâsc sa-l fac pentru că rar îmi reuşelte frumos, şi acum l-am cusut mânecile şi le-am şi desfăcut nu de mult am făcut din nou şi acum e cât de cât ok. De altfel până la mâneci este dintr-o bucată. Este un jerseu uşor pentru dimineţile şi serile de vară.
Este din fir Gilice de marca Barka, nuanţa Caise, pe care o gâsiţi în shop. Este un fir foarte economic, a intrat în acest jerseuaş exact 155 g. Precis dacă ar fi ceva croşetat din ea ar fi mai greu puţin. Am lucrat cu andrele de 3,25, eu zic că e perfect pentru acest fir. Era prima mea lucrare din fir bumbac 100%, era plăcut să lucrez cu ea.
cât despre modele folosite vă pot spune că la modelul din bordură am folosit dosil lucrului pentru faţa jerseului, iar din modelul principal am luat frunzulica din mijloc si am lucrat-o în continuarea modelului pentru că încă un model az fi fost prea mult dar nici aşa simplu nu vroiam să-l las, ez zic că a ieşit bine. Deci dacă vreau pot spune că este disegn făcut de mine, dar nu vreau eu să mă consider ca designer, eu doar împletesc pentru plăcerea mea şi bucuria celor pentru care o fac, în deosebi familia.
De data asta şi Lilla era mai cooperativă :) aşa mutre face când o rog să-mi zâmbească :)
Mai am ceva gata, sper că vă pot arăta cât mai curând... şi lucrez la ceva pulovcăraş... deci nu mă lenevesc :)

5 megjegyzés:

Kriszta írta...

Wow, nagyon jó lett a kardigán és remekül áll a kishölgynek :)

Irenka írta...

Édes a kicsi lányod! A kardigán nagyon szép, és jól áll a kis gazdájának.

Anice kötős blogja írta...

Igen érdekes mintája lett a kardinak és remekül áll a kiscsajszin, gratulálok!

adriana írta...

dardindar: Daruieste o luna din viata ta!

krisz írta...

Nagyon szépek!