2010. május 23., vasárnap

Összeöltöztünk - Ne-am asortat

A multkor igértem, hogy majd mutatok fotókat ahol Lilla viseli a narancsszínű pulcsiját, többen kértetek közös fotókat is, nos ime :

Ráadásképpen még egy fotó ahol Lilla kutyagol a Mayabuszon (ráül a pulink hátára, párszor ledobta már, pontosabban kiment alóla és azt mondtam neki mi történt itt hagyott a Maya-busz :))) és egy ahol talicskázik, pontosabban az apuja tolja őt a talicskában.



Data trecută v-am promis poze cu Lilla purtând noul ei pulovăr portocaliu, aţi cerut poze în care amândouă purtăm puloverele noastre, iată:

În bonus încă o poză cu Lilla călărind câţeluşa nostră Maya şi una în care căltoreşte în roabă :)


2010. május 19., szerda

Marshmallow - WIP1

Alig tettem föl a kilenc foltos blokkomról a bejegyzést kiderült, hogy megint két blokkal vagyok elmaradva, pont most tette fel Rita az újabb feladatot, nam majd csak behozom magam valahogy...
Most megmutatom nektek mit készítek szép lassan. Pillecukor színekben készül egy nyári takaró Lillának. Eddig ennyi van kész. Közben alakul az egész, nincs terv vagy ilyesmi hozzá. Eddig tetszik :)


Abia am reuşit să postez articolul cu blovck-urile nine patch am aflat că iar sunt în urmă cu două blockuri, nu cu una, că acum a postat Rita noua temă...
Vă arăt la ce mai lucrez întretimp. Va fi o păturică de vară pentru Lilla în culorile marshmallow. Atâta este acuma gata. Nu lucrez după proiect ci în cursul lucrului văd cum iese mai bine. Până acum îmi place :)

Nine patch

És egyenlőre az utolsó elkészült blokkom, bár még eggyel el vagyok maradva, remélem hamarosan pótolom. szóval jöjjön a kilenc foltos, ezt a blokkot használtam az anyósom anyáknapi teritőjéhez is, de akkor még ez nem volt feladat és azoknak már a méretük, bár az én eddigi blokkajim elég sokféle méretűek, na majd valahogy összehozom őket a végén.


Şi iată ultimul block pe care am reuşit să-l termin, mai sunt rămasă cu una în urmă, sper că în curând reuşesc săl cos şi pe acela. Acesta este un nine patch, iar ceva nu tare complicat. Acest block am folosit la realizarea centrului de masă pentru soacră mea, dar atunci încă nu ştima că va fi şi temă la minucursul nostru. acelea au alte dimensiuni, dar dacă vorbim de dimensiuni trebuie menţionat că am deja o serie de dimensiuni la aceste blockuri dar voi face eu în final ceva să le unesc să arate bine.


Csíkok - Dungi

Ez egy szerintem igazán egyszerű blokk, vizsont ha sokat varrunk belőle nagyon szépen felhasználható és mutatós munka készülhet belőlük.



Aceste blockuri cu dungi sunt foarte simple, după părerea mea, dar dacă coasem multe din ele în final putem obţine un quilt foarte frumos.

Left & right

Ime a jobb és bal blokkjaim, amikkel nagyon megszenvedtem, jó sokat bontottam és így sem lettek pont olyanok amilyeneknek szerettemvolan, na de azért végül nem lettek olyan rosszak. A szélső háromszögek kétféle képpen vannak felvarrva, nem tudom van-e helyes vagy mindkettő jó.


Iată block-urile mele de Dreapta-stânga, m-am chniut mult cu ele, am folosit mult desfăcătorul de cusături, şi nici aşa nu sunt perfecte, dar în final nu arată aşa de rău.

Square in a square 2

Már rémesen el voltam maradva a blokkok varrásával, most próbálom pótolni. Először a virágzó gazdaság (legalább így virágozzon ha valóságban nem). Bontottam is keveset de alapból tetszik amilyen lett.



Deja sunt tare rămasă în urmă în cusutul blockurilor, dar acum voi încerca să mă raliez. Prima dată vine un block square in a square dar acum e mai complicată ca data trecută. Am şi descăfut în unele locuri dar în final sunt mulţumită cum a ieşit.

Meglepetés és díjak - Surpriză şi premii


A mult hélten kellemes meglepetés ért, meglepetés csomagot kaptam. Mondtám már, hogy imádom a meglepetéseket, készíteni is és kapni is :)? Segítettem egy másik valakit meglepni, pontosabban anyagokat rendeltek a boltomból valakinek titokban és én küldtem el meg díszcsomagoltam, imádok az ilyesmiben részt venni. Szóval ezért hálából nekem is készült egy meglepetés, Teodora lepett meg egy aranyos csomaggal, volt benne egy kis ékszertartó bugyorka, egy tűpárna, két pár fölbevaló és egy karkötő, mind mind sajátkészítésű. Mind nagyon tetszik köszönöm szépen.
Anca és Enci lepett meg egy csokor díjjal, amit nagyon szépen köszönök, de ha nem haragszotok én most megszakítom a láncot, sajnos erre már végkép nincs időm és energiám (Költöztem a boltot új szerverre és új program alatt is fog futni, ami azt jelenti, hogy fel kell vigyem mind a 773 terméket az új helyre. Reményeim szerint gyorsabb és prektikusabb is lesz elsejétől). Hálából az ajándékért és a díjakért küldök nektek egy szép szál gyűszűvirágot :) ebben a rémes időben.



Săptămâna trecuta am primit o surpriză drăguţă. V-am mai spus că ador surprizele, atât să le ofăr cât şi să le primesc :)? Am ajutat pe Peticele să facă o surpriză, adică cumpărau materiale din shopul meu pe care eu le împachetam frumos şi le trimiteam prin poştă, mi-a făcut o mare plăcere să fac parte din comitetul de surpriză :) Teodora ştie că ador surprizele şi ca semn de mulţumire îmi trimitea un coleţel surpriză, în care am găsit un săculeţ drăguţ pentru bijuterii cu două perechi de cercei şi o brăţară, făcută tot de ea, şi am mai primit şi o perniţă de ace drăgălaşă. Îţi mulţumesc mult Teodora, eşti tare scumpă :)!
De la Anca şi de Enci am primit nişte premii. vă mulţumesc mult fetelor că v-aţi gândit la mine, dar sper că nu vă supăraţi că eu rup lanţul acestor premii, am atâtea pe cap că nu am timp de nimica ( Este în curs transformarea totală a shopului, şi am de transferat toate cele 773 de produse, va fi pe un nou server şi sub un alt program. Sperăm că va merge mai rapid şi va conţine multe lucruri practice, utile, dacă totul merge bine veţi vedea şi voi după data de 1 iunie.) Ca semn de mulţumire pentru cadoul surpriză şi premi primiţi eceastă floare de degetar (digitalis) , sper că vă face ziua mai veselă şi în ziua asta mohorâtă.


2010. május 16., vasárnap

Zöld-fehér asztalközép - Centru de masă verde-alb

Még áprilisban készült, de most értesültem arról, hogy Dana megkapta és, hogy nagy örömömre tetszik is neki :) ezért megmutatom nektek is. Kaptam tőle pár szép horgolt dolgot, csak úgy, így gondoltam én is meglepem valamivel. Láttam, hogy a nappalijában sok a zöld és a fehér is, így ezt a két színt választpttam ahoz, hogy négy log-cabin block-ból varrjak neki egy asztalközépet. Persze technikai bakik vannak benne, de úgy összeségében tetszik amilyen lett, még úgy is, hogy én nem rajongok a zöldért, de ez tetszik.


Încă în aprilie am cusut acest centru de masă pentru Dana, ca mulţimire pentru frumoasele lucruri croşetat ce am primit de la ea. Acum am aflat că a primit şi că îi place, deci vă arăt şi vouă :) . Am observat că culoarea dominantă din livingul lor este verdele şi are şi este şi mult alb pe lângă wenge, şi aşa am ales pentru acest centru de masă format din 4 block-uri log-cabin albul şi verdele. Desigur sunt greşeli de execuţie dar per ansamblu îmi place cum a ieşit cu toate că verdele nu este culoarea mea preferată, dar în această combinaţia chiar îmi place.


2010. május 10., hétfő

Lilla csavarásos pulcsija - Pulovărul Lillei cu torsade

Még amulthéten elkészült ez a kis pulcsi Lillának (már régebről kész lehetne csak kicsit félre volt téve), ami tulajdonképpen az én kedvencs narancs pulcsim kishúga. amikor azt kötöttem maradt 10 deka fonalam, gondoltam kötök egy anya-lánya pulcsipárost :) Vettem még fonalat hozzá, és bár egyiket tavaly másikat most vettem, de egy a márka és a szín kód és mégis van köztük eltérés, peddig nem helyi fonal, hanem Red Heart fonal, szóval elvártam volna, hogy két Lisa 205 színkódú fonal hajszálra egyárnyalatú legyen, de nem volt az, a fotón nem annyira látszik, de valójában igen, az eltérés, de nem rontja el az összképet, olyan mintha direkt így akartam volna :) A 10 deka megy a fonalfalóba.
Kishölggyel is volt fotó csinálva, de nem sikerültek jól, majd még fotózom és pótolom. Amikor a finishben voltam vele, kértem próbáljuk fel, nem akarta semmi kép, aztán másnak készen meg már nem tudtam róla levenni :) Amúgy nagyon csinike benne :) amúgy inkább olyan tunika hosszúságú mint pulcsi, de legalább jó lesz az őszön is, mert picit az ujja is hosszú.


De câteva zile e gata acest pulovăr/tunică pentru Lilla, care defapt este surioara pulovărului meu. De la acel pulovăr au rămas două sculuri de câte 50g şi m-am gândit să fac şi ei una ca a mea, să avem un de pulovăre mama şi fata :) am mai luat două sculuri care nu-mi ajungeau dar 3 deja era prea mult. Ciudat e că ambele sunt fire Lisa Red Heart cod 205 dar este diferenţă de nuanţă între ele. La firele Româneşti nu mă mir, dar la firele de marcă nu mă aşteptam la aşa surpriză. Ok nu e mare diferenţa, pe poză nici nu prea se vede dar este. Noroc că nu e foarte deranjant, cine nu ştie va crede că aşa am vrut :) Am făcut poză şi cu domnişoara dar nu au reuşit aceste poze, voi mai face. Când eram în finish am rugat-o să-l probebeze să văd dacă va fi bine sau trebui să-l desfac, nu a vrut nicicum, a doua zi când a probat-o deja gata făcută nu mai vroia să-l dea jos :) arata minunat în ea :)

2010. május 3., hétfő

Anyáknapi ajándékok 2 - De ziua mamelor 2

És akkor jöjjön az a kis futó amit az anyukámnak varrtam. Ő csak vasárnap este kapta meg az ajándékát, mert akkor voltunk nála, délautánra volt terveben de Lilla háromtájt feküdt le és negyed nyolckor kelt csak fel a délutáni szundiból (a témához tartozik, hogy szombaton is 4 tájt feküdt le és este nyolckor kelt, így esti alvás csak 11 tájt volt, de vasárnap reggel 7-kor már a mi ágyunkban volt)), őt soha nem lehetett kiszámítani, soha soha nem volt egy programja, hiába is próbálkoztunk, mindig ilyen össze-vissza módon létezet amióta csak megvan :). szóval ezt a kis vidám nagyrészt pöttyös futót varrtam az Anyukámnak akinek nagyon tetszett :) Ez is a már jól ismert blokkokból készült, és a tűzése sem túl bonyolult, de a kisebb illesztési gubancokat leszámítva nagyon kedvelem, igazán elégedett vagyok vele.
Drága anyukámnak is innen is nagyon boldog anyáknapját kívánok némi virággal, és magamnaka meg azt kívánom, hogy ő minnél tovább mellettem lehessen!



Şi acum hai să vedem ce cadou am cusut pentru Mama mea. Ea doar duminica seara a primit cadoul pentru că doar seara am ajuns la ea, era planificată pe dupămasa dar Lilla modifica programul, nicodată nu avea un program, de la bun început era aşa haotică cu programul de somn şi de masă, şi acum s-a culcat la 3,15 şi s-a trezit la 7,15 seara (trebuie ştiut că ieri tot aşa pe la patru s-a culcat şi s-a trezit seara şi apoi era deja ora 11 noaptea când s-a dus la culcare, dar duminica dimineaţa la 7 deja era la noi în pat). Deci i-am cusut acest table runner cu bulinuţe. Este tot din block-uri cunoscute şi nici quiltingul ne e cefa foarte sofisticat, dar dacă nu mă uit la micile greşeli de cusut îmi place mult cum a ieşit, e foarte veselă, şi şi ea era încântată :) Şi ei îi doresc multă fericire cu nişte flori şi mie îmi doresc să o ştiu pe ea cât mai multă vreme!

2010. május 2., vasárnap

Anyáknapi ajándékok 1 - De ziua mamelor 1

Ezt az asztalközépet Anyósomnak varrtam anyáknapjára, még tegnap megkapta.
Elég egyszerű blokkokból áll, kilencfoltos blokkok vannak csupán benne. A tűzése sem túl bonyolult csak úgy be van rácsozva, de nem szigorúan a vonalak menték szál egyenesen, csak úgy lazán :) Az összképpel azért elégedett vagyok :)
Végül még pár orgonával kivánok a Mamának boldog anyáknapját itt is :)!


La noi ca în multe alte ţări sărbătorim ziua mamelor, prima duminică din luna mai (americani o sărbătoresc în a doua duminică din lună), noi în 8 martie ţinem ziua femeilor nu a mamelor, că doar aş se şi numeşte ziua internaţională a femeilor. De ziua mamelor fiecare ducem mamelor noastre măcar o floare, şi nu numai mamelor ci şi bunicuţelor că doar şi ele sunt mame :)
Acet centru de masă am cusut pentru soacra mea, am fost la ei ieri şi atunci i-am dat-o. Este din block-uri simple de nine patch, şi quiltuit doar în carouri simple, nedrepte doar aşa lejer. Aşa per ansamblu sunt mulţumită cum a ieşit.
Şi în final o doresc ei cu un buchet de liliac multă fericire!