2011. április 15., péntek

Gyűrűpárna és pénzes kosár - Perniţă de inele şi coşuleţ pentru bani la nuntă

Az előző bejegyzésben említett eskűvőre varrtam egy gyűrűpárnát és egy bélést a pénzgyűjő kosárkába. Soha nem varrtam, sőt még nem is láttam csak képen ilyen párnát (nálunk nem szokás), de ez igazán egyszerű feladat volt. A kosárka bélése nagyobb kihívás volt, mert fodrot sem varrtam még eddig, de szerintem egész jó lett. Bordó és fehér lesz a dekor, ehez igazodtam én is. Holnap kiderül, hogy tetszik-e a mennyasszonynak, remélem igen...
Ma virágbimbókat mutatok, főleg tulipánokat meg magnólia, tulipánfa bimbót. Rég vágytam tulipánfára, tavaly ősszel vettünk egyet, most virágzik.




La nunta din postarea anterioară am cusut o perniţă de inele, prima data am cusut aşa ceva, (şi de văzut numai în poză am văzut, la noi nu se cultivă aceastăt taradiţie), chiar nu era greu de făcut. Căptuşela, sau husa pentru coşuleţu în care musafirii pot lăsa cadoul mirilor, era temă puţin mai delicată, prima dată am cusut voale, dar eu zic că a ieşit destul de bine. alb cu bordo va fi decorul, am respectat şi eu acest stil. Mâine voi afla dacă îi place şi miresei, sper că da...
Florile pentru această postae sun boboci, boboci de lalel şi un boboc de magnloie. de mult am dori o magnloie, toamna trecută am luat una şi acum înfloreşte.




7 megjegyzés:

nöné írta...

Igen tevékeny vagy az előkészületekben, és nagyon szép dolgokkal járulsz hozzá a dekorációhoz. Nagyon tetszik a kosárbélés! A virágok gyönyörűek!

Görgei-Reiner Rita írta...

Gyönyörű! Bár nekem is lett volna gyűrűpárnám, mikor...
Akkor még nem varrtam a foltokat!

Unknown írta...

Szép lett a gyűrűpárna és a kosár is! A bimbókat ugye megmutatok akkor is, ha gyönyörűséges virág lett belőlük!

kreatívhit írta...

Remek lett a párna és a bankjegyeket is megfelelő szálloda várja:)Sok sok áldást és boldog életet a párnak.

Amanda írta...

Nagyon ügyes vagy, nagyon szépek lettek.

...tiktakro... írta...

Foarte frumoase au iesit !!
eu am imbracat si minerul de la cosulet in material alb ;)
Imi place mult combinatia alb-bordo:)
Deci esti ...nasa :D

Csilla írta...

Köszönöm lányok a dicséreteket is meg az ufjú pár nevében a jókívánságokat is. Tetszett az arának a párna és a kosár is ( a lagzi majd május 7-én lesz, Csongrádon)
Si eu m-am gandit sa-l imbrac manerul dar nici rabdare nici timp n-am avut. Si da voi fi nasa in 7 mai :D