2011. április 26., kedd

Húsvét 2011 - Paşte 2011

Kezdem azzal, hogy Nagypénteken kitaláltuk, hogy Húsvét hétfőn elmegyünk Nyíregyháza soóstóra az állatkertbe, rendlesen bele is éltük magunkat. Szombaton elmenük árúért Mátészalkára, visszafelé benéztünk a Tescoba vásárolni, mikor kijöttünk nem voltak meg a papírjaink. Mielőtt bementünk összekészítettem a párom és a sját személyimet a Lilla útlevelével és mikor kijöttünk sehol nem voltak, kerestük minden hol aztán a rendőrségen kötöttünk ki ahol bár igazás segítőkészek voltak de nem jútottunk semmire egy jegyzőkönyvön kívül, amivel át tudtuk lépni a határt.
Vasárnap délelőtt volt tojás keresgélés a kertben aztán Anyukámat látogattuk meg meg a párom Nagyiját (a szülei már a sógornőméknél vannak), itt láttuk ezeket a cuki nyuszikat.
Este aztán kitaláltam, hogy valahol itt a környéken is lehetene egy jót kirándulni és ki is néztem magunknak Szilágy megyét.
Hétfőn aztán felkerekedtünk és elmentünk Almásgalgóra megnézni a Sárkányok Kertjét amit Lilla úgy hívott, hogy a "Sárkányok veteményese" :)
Onnan elmentünk Zsibóra a botanikus kertbe. Mindkét nevezetességet szívesen ajánlom mindenkinek aki arra jár, érdemes őket megnézni.
Nekünk így telt a Húsvét... Persze volt nálunk is kalács meg sonka de csak módjával mert eleve az volt a terv, hogy hétfőn elmegyünk valamerre, vasárnap meg soha nem vagyunk otthol, akkor látogatjuk meg a szüleinket.




Încep povestirea prezentarea evenimentelor precedente sărbătorilor. Vinerea mare am planificat că vom vizita grădina zoologică din Nyiregyhazasoosto, am si luat forinti si ne-am ducumentat pe unde vom merge. vinerea am fost după marfa şi înainte de a ne întoarce în ţara la Tesco din Mateszalka ne-au furat toate actele (buletinul meu şi al soţului şi paşaportul fetiţei), erau pregătite să fie într-un loc când luîm câtre graniţă şo ne-au fuart din poşeta mea. am căutat peste tot şi la urmă ne-am dus la poliţie unde erau foarte amabili dar în afară de un preces verbal nu am rezolvat nimica, cu acest proces verbal am reuşit şi să intrăm în ţară.
Duminicăa în curte Lilla a căutat ouă, după care am vizitata Mama mea şi bunica soţului meu (socri deja sunt plecaţi la cumnata mea pentru pregătirile la nuntă), la Mama am văzut aceşti iepuraşi.
Seara m-am apucat să caut altă destinaţie pentru luni, în judeţul Sălaj am şi găsit două destinaţii superbe.
Luni dimineaţa ne-am luat câtre Gâlgăul Almaşului unde am vizitat Grădina Zmeilor, apoi ne-am dus la Jibou să vizităm Grădina botanică, ambel destinaţi sunt foarte frumoase, merită vizitate.
Noi aşa am petrecut Paştele...

5 megjegyzés:

Otthon Művek írta...

Csodás helyeken jártatok:)
Sajnálom, hogy az iratokkal így pórul jártatok, tudom mennyi bajjal jár azok pótlása.
Szerencse, hogy Lilla valószínűleg nem érti ezt, és csakis szép emléke lesz!

Kriszta írta...

Csodaszép helyeken jártatok!!!

hAnd-i írta...

de jóóóó... mi ide gyakran megyünk el, dehát elvárható tőlünk igaz, ha már itt a fenekünk alatt...

várom ám a szélmalmodat kiváncsian...

Irenka írta...

Nagyon szép helyeken jártatok, köszi a tippet! Mátészalkai Tesconál apukámat is meglopták már, úgy látszik, elég veszélyes környék. Nekem a szatmári Reál jobban tetszik. :)

Csilla írta...

Igen, nagyon klassz volt.
Irenka én sem vagyok egy Tesco fun sőt Real sem, itt a Kaufland jön be nekem, a tescoba csak azért megyünk ha már ott vagyunk ne kelljen még itthol elmenni vásárolni, de volt rá példa hogy mégis mentünk itthol is. A reálba is akkor megyek ha valami csak ott van ami kell, meg mondjuk friss halért.