2011. június 13., hétfő

Sok mindenről... - Despre mai multe...


írok most, mert úgye jó rég nem írtam, peddig történnek ám a dolgok.
Meg volt a koncert, nagyon-nagyon jó volt, életem nagy élménye volt. Fergeteges volt és azóta is a hatása alatt vagyok. Betudtuk vinni a gépet de csak filmezni tudtunk amit, azt is távolról, a fotók nem sikerültek sajnos, de nem si annyira sajnálom az emlék itt él bennem örökké :)


lucruri am să scriu acum, pentru că nu am scris de mult cu toate că lucrurile nu stau pe loc.
Am fost la concertul de Roxette, din Budapesta, era fenomenal, nu voi uita niciodată, chiar m-am simţit extraordinar şi era un concert de neuitat.Végre elkészült a két ágyásunk, A legfelső réteg most került rá szombaton, ez virágföld. Fentről lefelé van benne virágföld, iszapos föld a Szamos partról, érett komposzt (első perctől kezdve komposztálunk), galyak, nyírt fű és karton papír. Egyenlőre vannak benne paradicsom és paprika palánták.


În sfârşit am terminat şi straturile, sâmbăta am pus ultimul strat, cea din pământ pentru flori. Dacă ne uităm de sus aşa urmează straturile: pământ pentru flori, pământ nămolos de pe malul Someşului, compost (din primul an compostăm), crengi, iarbă tunsă şi carton. Am plantat în ele răsarduri de roşii şi ardei.


Belevágtunk egy másik kerti projektbe is, kerti sütőgetőt épit a párom. Eleve úgy vettük a múltkor a bontott téglát, hogy végre meglesz a sütögető is. Nem lesz aprócsak, 3 részből áll majd, lesz egy rácsos rész, és alacsonyabb mélyebb ahol szalonnát lehet majd sütni meg bográcsost főzni és középen egy lerakodó rész, alul meg tárolók tűzelőanyagnak. A képhez képest van egy kis haladás, már 5 sor tégla van felrakva.


Avem un alt proiect de gardening în derulare, soţul meu construieşte un grill în curte din cărămizi refolosite. Nu va fi foarte mică, va fi compusă din trei părţi, una cu grile, alta mai scundă pentru fript slănină şi gătit în "bogracs" şi un loc pentru pregătire, iar dedesuî
t vor fi depozitate lemnele, cărbuni etc. Faţă de stadiul din poză am mai avansat puţin, sunt deja 5 rânduri de cărămizi.Kézimunka május eleje óta nem volt a kezembe csak mint alapanyag az is amikor másoknak csomagoltam. A Szélmalom kardi is még várja, hogy befejezzem, de mindig ez megy a legnehezebben. Pénteken elkezdtem egy kardigánt magamnak, A tavaszi Ameliből való a minta, de amilyen könnyűnek tűnt számomra a Gail, annyit bénáztam most ezzel, hol elnéztem a mintát, hol nem megfelelő mennyiségű szemet szaporítottam, hol meg nem sikerült jól beosztani a mintát. Trükkös, fentről jön kezdve, most kb ugy a fele van meg a hátának.


De la începutul lui mai nu prea aveam andrele şi fire în mână, doar când pregăteam colete pentru cliente. Şi boleroul moară de vânt stă în stadiul din aprilie, dar faza asta când mai am câteva rânduri îmi e mereu aşa de greu. Mi-am început un cardigan dantelat din bumbac ecologic, nu pare a fi un model greu, dar eu atât m-am chinuit cu ea, că nu pot să cred, ba nu am citit bine chart-ul, ba nu făceam bine înmulţurile, ba n-am reuşit să împart modelul pe ochiurile rezultate după înmulţire. E mai sofisticat pentru că se începe de sus, acum cam jumate din spatele e gata, vinerea l-am început.


4 megjegyzés:

Annamari írta...

Azért jósok párhuzamos projektetek fut, ennyi egyéb mellett nem is csoda, ha a kézimunka kissé kevesebb időt kap.

Adél írta...

Örülök, hogy jól sikerült a koncert, tudom, hogy nagyon vártad!
A kardigán szép lesz, várom!
Az ágyás is tetszik, jó dolog, ha nem kell annyit hajolgatni. De vigyázz, nem kötekedni akarok, csak fel fogod érni a paradicsomot? Némelyik fajta nagyon magasra nő, és ugye, ha eleve magasból indul...

Irenka írta...

De jó lehetett az a koncert, örülök, hogy sikerült ilyen szép élménnyel feltöltődnöd!
A kert hátránya, ugye, hogy munkaigényes, de milyen szép lesz, sőt, a virágaid máris azok.
Ez a minta nagyon kellemes, jó kötögetést hozzá!

amilgade írta...

Örülök, hogy hatalmas élmény lett a koncert!! Nekem is a legszebb élményeim között vannak!