2011. augusztus 8., hétfő

Szélmalom kardigán - Pinwheel cardigan

A nyaralás alatt fejeztem be a kötését ennek a kardigánnak, már csak pár sor volt hátra belőle. Már éppen ideje volt fejezeni, hisz még áprilisban kezdtem és akkor majdnem készre is kötöttem. A horgolásokat anyukám készítette. Nem tudom miért de kunkorodik a kardigán törzsének a szegélye, több féle múdon is próbálta anyum meghorgolni, de csak pöndörödött, reméltem majd a mosás után helyrejön, szépen kiteritettem (nem tűztem) és kicsit csak pöndörödik. A gombokat összefogó hurkot újra elkészítem mert túl bumfordi lett, de ezt leszámitva tetszika végeredmény és ami a lényeg Lilla is el van tőle ragadtatva.
A mintát Benke Erika tervezte és igazán szuper leírást készített hozzá.
Én nem tavasziszélből készjtettem hanem vitorlásból, bele is ment 257 g fonal. Míg a Gilicénél arról írtam milyen takarékosan lehet belőle dolgozni, na a Vitorlásról ez koránt sem mondható el, bár nem egy bonyolut minta és nem is nagy darabb de csak úgy zabálta a munka a fonalat. 4,5mm-es tűvel kötöttem.








În sfârşit am terminat cardiganul acesta pentru Lilla, am început încă în aprilie, şi puţin mai lipsea să fie gata. În timpul concediului am terminat să tricotez, iar Mama a croşetat marginile. Va trebuie să refac şnurul care leagă nasturi, dar în rest sunt mulţumită şi important e că nu numai eu sunt mulţumită ci şi mica mea prinţesă era tare bucuroasă când avăzut-o gata şi am rugat-o să-l probeze. Modelul e creat de Benke Erika. Eu am lucrat din firul Corabie şi nu din Spring care era recomandat de designer. Piesa finalizată cântăreşte 257 g. Am folsoit 3 ghemuri de alb si cate una din cele colorate. am lucrat cu andrele de 4,5mm.

9 megjegyzés:

Annamari írta...

És milyen jól áll a kis hölygnek :o)

Kriszta írta...

Épp ezt akartam mondani :D A karid is nagyon tetszik, de Lillával az igazi :)

ercsu27 írta...

Milyen jól áll a leánykádnak! :-)

Maria írta...

Milyen nagy már a kicsi lányod!
Szép lett a kardigán is, érdekes.

Otthon Művek írta...

Mikor ilyen kicsi lány voltam, imádtam azt mondani a holmijaimra mindenkinek, hogy Anyukám csinálta!
Lillának is nagyon jó... :)

...tiktakro... írta...

hehe, daca de data asta domnisoara Lilla a fost incintata sa pozeze in ceva nou inseamna ca deja dezvolta o mica pasiune pentru moda :D este si ea o femeie mica, nu ? :))
e superba fetita si foarte frumos bolero-ul !

Csilla írta...

Neke is tetszik ahogy áll rajta és ami a lényeg neki is tetszik :) Köszi a kedves szavakat.
Teodora ai perfecta drepatate de mult vreme se vede ca e din femeie, ii place sa se imbrace, sa poaret rochii si fuste, sa-i facem freze frumoase, sa poarta coliere etc.

Irenka írta...

Nagyon szép lett, és Lilla tündéri benne!

amilgade írta...

Nekem igazán tetszik és a lányodnak nagyon jól áll! Igazi nagylány már!!!