2011. szeptember 12., hétfő

Spring Leaves / Frozen leaves



Szeptember első napjaiban még nyaraltunk egy kicsit ( a párom szevező volt az idén Romániában megszervezett Rádióiránymérési Európai Bajnokságon, mi meg Lillával elkisértük, és strandoltunk Félix Fürdőn) és míg Lilla aludt déliután és este is mikor már lefeküdt én kötögettem. Be is fejeztem még ott a pulcsimat, itthol csak összeállitani kellett meg megvárni míg a párom is hazatért, hogy a fotós szerepét ellássa.
Nagyon szerettem kötni ezt a mintát. A válla apasztásnál egyszer elszámoltma egy sort és vissza kellett fejtsek 8 sort, ami nem tünik soknak ha nem tudjuk, hogy egy kör/sor 280 szem, na de a lényeg, hogy elkészült és tetszik továbbra is.
Kicsit eltértem a mintától, több sor levélke van a törzsrészen is meg az ujjakon is, picit hosszabbat akartam és normál ujjut, de hát ennyit nagyon könnyű változtatni.
Minta: Spring Leaves - Kutas-Keresztes Ágnes
Fonal: Barka Díva Szeléné árnyalata - ezért a tavaszi levelek elnevezés helyett az én pulcsimra jobban illik a zuzmarás levelek elnevezés :)
Súly: 273g, ebből 130g volt szeptember 1 előtt a többi utánna, így 143 g játszik az ideji fonalfalóba. - 38-as méret
Tű: 3 és 3,5 mm-es körtűk (Prym Knit Pro, Addi és bambusz), inkább magic loopoztam, mert utálok 5 tűvel kötni.
Készült: augusztus 14 - szeptember 5




La începutul luni am mai fost pentru câteva zile în vacanţă. Soţul meu era organizator la Campionatul European de Radiogoniometrie, organizat anul acesta în România, eu cu Lilla ne-am dus să ne mai levenim puţi la Băile Felix. Când Lilla dormea eu tricotam. Am terminat pulovărul încă la Felix, doar nişte cusături au rămas pentru acasă şi aşteptam să sosescă şi soţul meu acasă să facă nişte poze.
Îmi plăcea mult să lucrez acest model
Pulovărul este dintr-o singură bucată numai sub braţe sunt nişte cusături. La un rând la scăderea umerilor (merge de jos în sus) am greşit un ochi şi a trebuit să desfac 8 rânduri, care nu ar fi fost o tragedie, numai că aceste rânduri erau cu 280 de ochiuri. Dar important e că l-am terminat şi îmi place.
Model : Spring Leaves - Kutas-Keresztes Ágnes
Lâna: Barka Diva nuanţa Selene
Gramaj: 273g - pentru mărimea 38
andrele : andrele circulare de 3 şi 3,5 mm(Prym Knit Pro, Addi şi bambus), am folosit tehnica magic loop, pentru că uresc să lucrez cu 5 ace :)
Realizat: 14 august - 5 septembrie



8 megjegyzés:

Délka írta...

Nagyon szép a pulcsid, én is nagy levélminta rajongó vagyok:)

bucilla írta...

Gyönyörű ez a pulcsi! Én is oda vagyok a leveles mintákért:))

Kriszta írta...

Nagyon szép lett a pulcsid, használd egészséggel, szuperül áll rajtad!

Otthon Művek írta...

Csodaszép, olyan ügyes vagy!
Elképzelem a ruhásszekrényedet, vááúúú......

...tiktakro... írta...

Cit de frumoasa si fina e !!! si nu-mi vine sa cred cit de putina lina a intrat in ea ...eu am sa bat recordul de greutate la bluza neagra ( ha-ha!! )
Iti sta minunat, sa te bucuri de ea mult timp de-acum inainte !
:*

Irenka írta...

Nagyon szépet kötöttél, gratula!

nöné írta...

Szép a felsőd, nagyon illik Hozzád!

Csilla írta...

Köszönöm lányok nagyon kedvesek vagytok!
Merci Teodora. A intrat putin pentru ca si firul e mult mai subtire decat diplomatul din care lucrezi tu.