2012. június 19., kedd

Tamás takarója - Păturica lui Tamás

Június 9-én volt a kis keresztfiam, Tamás 7 éves, neki varrtam ezt a takarót és a hozzá való párnát. Nagy útra készül a kis srác, utazik az egy éve Angliában elő anyukájához és ezt azért is varrtam, hogy legyen neki valami ittholról ami csak az övé és az itthol maradt családjára emlékezteti. Mivel imádja a motorokat nem volt kérdéses, hogy motoros takarót varrjak neki.
A többi anyag is vagy valamilyen szerelős, autós vagy egyszínű ami szjnbven és hangulatban pászol a motoros képekhez. Ezek az egyszínűek, amik nem is annyira egyszínűek általam festett pamutvásznak, most meglett a helyük.
Kipróbáltam pár dolgot a szép új varrógépemen, nagyon jó vele dolgozni. Most varrtam életemben elősször gomblyukat és használtam a felső anyagtovábbítós talpat is, amit imádok. a középső réteg pamut vatelin, amivel egy álom dolgozni a műszálashoz képest amivel eddig dolgoztam, igaz egy vékony tömör változatott raktam bele, hogy könnyű legyen tudja elvinni. Tűzni a  széleken a walking foot-tal tűztem egyenes vonalakban, meg a kukacozóval a motorosok kontúrját, egész jól ment a végére :)
Mivel Tamás másik kedvence a pókember ezért készítettem neki egy pókemberes tortát is szülinapjára - még anyakánapján látta Lilla a neten és megigérte Tamásnak, hogy csinálunk neki egy ilyet szülinapjára. Vettem zselé festéket de  nem úgy viselkedett ahogy vártam, nem száradt meg hanem inkább összefolyt, de azért valamelyest felismerhető, hogy mi is akar lenni.
A répás muffint meg azért csináltam mert Húsvétkor imádta a répatortát (Lilla is, de tényleg fincsi, nagyon jó kis recept, nem tömény, kis könnyed valami, ha nem egy nedves répatortára vágysz akkor készísd el nem fogsz csalódni. )  amit most muffin formában sütöttem meg.

Így utólag is ismét nagyon boldog szülinapot kívánok Tamásnak és kívánom, hogy szerncse kisérje további életét!

În data de 9 iunie a serbat finuţul meu,  Tamás, ziua de naştere, a împlinit 7 ani. Cu această ocazia iam cusut lui acestă păturică cu pernă. El s epregăteşte  de un drum mare, pleacă la mămica lui în Anglia. Această  păturică va fi o amintire lui de acasă, sper că îi va aduce de noi cei care râmănem aici. Deorece adoră motocicletele e ceva normal să-i fac o păturică cu motociclete.
O parte din materiale este cu ceva auto-moto, restul sunt materiale asortate, cele care par a fi uni sunt  bumbacuri vopsite de mine cu columbus, acum şi-au găsit locul.
Quiltingul am făcut în mare parte cu walking footul, ador acest picioruş, şi am făcut freemotion quiting  în conturul  moticicliştilor, a mers destul de bine  după o vreme :)
Acum am  cusut prima oară mai mult cu noua mea maşină de cusut, am probat mai multe funcţii şi picioruşe, sunt mulţumită de ea.
Deoarece  ca şi toşi băieţei de vârsta lui Tamás adoră eroi tip Spiderman, i-am făsut un fort spiderman. am cumpărta vopsea gel, dar nu sunt mulţumită de cum se comportă, nu se usucă, degeaba a stat  vopsită în roşu o  noapte întreagă şi numai dimineaţa am pictat dungile negre, tot s-au amestecat culorile şi nu se văd liniile frumos, dar lui ia plăcut şi la gust era bun. Lilla a văzut pe zoutube   cum se face un astefl de tort cu o lună în urmă şi ia promis lui  Tamás că vom face de ziua lui, deci acum n-aveam de comentat trebuiea să-l fac :) Sub mască era un pişcot  cu cremă de ciocolată.
Muffinul  cu morcov am făcut de această ocazie pentru că de Paşti îi plăcea lui Tamás şi şi lui Lilla tare mult torul de morcov (e o reţetă superbă) şi acum am făcut sub formă de muffin.

Aşa cu 10 zile în urmă îi doresc lui Tamás să crească mare, să fie sănător şi fericit şi drum bun şi mult noroc!

7 megjegyzés:

...tiktakro... írta...

Acum stiu de ce era atita liniste in partea ta ;). Ai muncit enorm si FRUMOS. Felicitari !!
Cred ca baietelul a fost super-incintat de asa quilt grozav, si va ramine cu o amintire frumoasa pentru mult timp.
De prajituri nu mai spun nimic pentru ca stiu cit de bune le faci ;)

Maria írta...

Szép fiús takaró lett, jó az elrendezése is, a színei is, biztos tetszeni fog neki.

Paat írta...

Hát ez naaaaagyon vagány lett!

Kriszta írta...

Nekem is ez volt az első gondolatom, hogy k.....a jóóóóóó lett a takaró!

Névtelen írta...

Dekorálj, fess, alkoss, hogy a saját művészeted jöjjön szembe veled az utcán! Álmodd meg, hogyan dobnád fel a mobilvécék unalmas falait, és tennéd jól láthatóvá a mozgó mosdókat a városban! Ha elég kreatív vagy, akkor munkáid megvalósulnak, és országszerte láthatóak lesznek. Nevezz a versenyre, légy kreatív és legyen Tiéd a pénznyeremények egyike!
Kattints a linkre és tudj meg többet! http://tinyurl.com/939nnly

الصفوة جروب írta...

شركة تنظيف كنب بالقطيف
شركة تنظيف مكيفات بالقطيف
شركة تنظيف مطابخ بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف

الصفوة جروب írta...

شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

شركة امست للتنظيف

امست للنظافة القطيف
شركة امست لمكافحة الحشرات
شركة امست لرش المبيدات