2009. május 25., hétfő

Country-girl

A hétvégén tartották a városban a gyereknapot, családinappal egybekötve. Mi is kimentünk vasárnap délelőtt is meg délután is. volt mindenféle amit csak egy gyerkőc kíván, aszfatrajz, sárkánykészítés, testfestés, bábszinház, néptánc, zene, óriás torta, virágkoszorú készítés, kutyás és lovasbemutatóárusok mindenféle földi jóval. Az egész a város legnagyobb parkjában volt ahol a legnagyobb játszótér is található. Lilla is hintázott is csúszdázott is, nagyon élvezte az egész programot. Meglepetésemre a bábszinház is eléggé lekötötte, azt hittem még picuri hozzá, de tetszett neki. De a fő atrakció nem ez volt, hanem a lovaglás. Alapjáraton szereti az állatoka, mindenfélét, így a lovakat is. A lovarda aki a lovasbemutatót tartotta pénzért körbe vitte a gyerkócöket a pónikon. Lilla is nagyon lekendezett, kérdeztük akar-e menni, ő lelkesen bólogatott. Be is fizettük egy körre, de tartottunk tőle, hogy amikor öltetjük föl a nyeregbe megijed. Na de nem ez történt, nagyon élvezte az egészet, szépen ült a pónin. Délután már amikor közeledtünk a lovak felé már lekendezett majdnem oda szaladt közéjük, szerelem volt első látásra. Délaéőtt az apájával ment egy kört, most én kisértem, a lovas vezette a lovat, meg fogta a Lilla derekát, mi a mási kezést amivel nem fogta a nyerget. Mivel elég drága móka volt, úgy elcsaltuk a kis csajt, hogy ne legyen baj, de elhatároztuk, hogy majd amikortól lehet, fog járni lovagolni, azt hiszem már három évesen járnak. Érdekes, hogy inkább kislányokat lehetett ott látni, legénykét nem is láttam lovagolni, biztos a kis srácokat jobban vonzák a gyors autók mint a szép komótos séta a ló hátán. Készült kicsi filmecske is , ha picit tudok rajta kicsinyiteni fölteszem. Nem a legjobb minőség, gyatra fotós/filmes vagyok.


În oraş în cest week-end a fost organizat ziua copilului, în celmai mare parc din oraş cu cele mai mare teren de joacă. am ieşit şi noi şi înainte de masă şi după. Au fost de toate pentru copii: desen pe asfalt, confecţionare de zmeu, teatru de păpuşi, muzică, dans, tort uriaş, spectacol cu cai şi câine, standuri cu tot feluri de bunătăţi.
Şi Lilla s-a jucat mult, s-a distrat foarte bine. Dar punctul culminant al zilei era călăritul. Contra cost copii putea să călărească pe ponei. Am întrebat-o pe fetiţa noastră, dacă vrea şi ea, dădea din cap că da, mă temeam puţin, că numai până ce o punem pe căluţ ca dari, atunci va speria. Dar nu s-a întămplat aşa, tare mult i-a plăcut. Era dragoste la prima vedere, după masa, deja când ne apropiam de caii, ea deja era foarte bucuroasă. În viitor precis că va umbal la călărit, dacaă aşa de mult îi place şi oricum este un sport foarte sănătos. Era intersant că numai fetiţe am văzut la călărit, precis că băieţi sînt atraşi mai multe de lucrurile tehnice, de maşini.

4 megjegyzés:

nöné írta...

Szép napot töltöttek el együtt, a Kicsilány nagy örömére. Igen, a lovak csodákra képesek a gyerkőcöknél!

Ela írta...

Aveti in oras posibilitatea sa invete copii echitatie?? Foarte frumos! Ar fi pacat sa nu o dati!
A fost o zi frumoasa si pentru parinti,nu?
Ela

Csilla írta...

Da Ela, este in Satu Mare manej, sunt si ponei pentru copii mici. Merg copii si cu scop terapeutic. Da asa este, era o zi frumoasa pentru toata familia.

Csilla írta...

Igen,Gyöngyi, remek nap volt mind hármónknak. Itt is járnak gyerekek lovagolni terápia céllal is, de hobbiból is, an több póni is az aprókáknak. Lillának is jó lesz a lovaglás, valahol olvastam, hogy gerinc problémákra nagyszerű. Nagyon jámbor állatok, látszik, hogy hozzá vannak szokva a gyerekekhez.