2010. január 31., vasárnap

Hullámos nyakmelegítő - Neckwarmer cu volane

Ez is mostanában készült, magamnak. Nagyon hamar meg volt, mert 8-as tűvel dolgoztam és csak sima-fordított-ból áll. Összesen 138 szem volt a tűn és addig kötöttem amig a 2 darab 50 g-os gombolyag tartott, aztán az aljától kb 3 cm-re végig a hosszába húzztam egy gömbölyű gumit és a két keskenyebb végét összevarrtam. Eredetileg magasabbnak indult, de csak ennyi fonalam volt. Ez egy érdekes fonal volt, hol egész vékony hol meg 5 mm vastag. Még tavaly nyár elején turiztam, tehát megy a fonalfalóba a maga kis 100 gramjával, így most pont 2500 g-nál tartok. Hamarosan színesebbekkel is jövök, ebbe a szörnyű szürke esős időben.




În aceste zile am tricotata un neckwarmer pentru mine. a mers repede că am lucrat cu andrele de 8, şi este doar din ochiuri pe faţă şi ochiuri pe dos. Am luat 138 de ochiuri pe ac şi am lucrat până ce mi s-au terminat cele două ghemuri a câte 50 g, apoi cam la 3 cm de la partea de joc am tras un fir de elestic şi am cusut capetele. Am vrut să fie mai înalta dar nu am avut numai atâta fire, de altfel era un fir foarte interesant cu grosime variată, ba foarte subţire ba groasă cam de 5 mm. Voi veni şi cu lucrări mai colarate pe vremea asta cenuşie, ploioasă.

9 megjegyzés:

Ledorka írta...

Ez de jópofa! :)
Szép az új blogruhád. :)

Kriszta írta...

De jó lett, reméljük már nem sokáig kell használod, hátha nemsoká jön a tavasz :) És jó a kép is rólad :)

Macus írta...

Nagyon jó a fonal is, nem csak a kötés.
Felénk miért nincs fonalas turkáló??
Jól látom, hogy várod a tavaszt?

amilgade írta...

Milyen édes!! :-)

KisMesterek írta...

Igazán bohókás a hatás. :-)

Alexandra írta...

Foarte frumos ai lucrat, si neck-warmerul, si puloverul pentru sotul tau. Luna ianuarie a fost productiva. Semne bune anul are!
Sanda
PS. Imi place noul fundal de primavara al blogului.

Anita írta...

Nagyon tetszik a fodros széle! Nekem is van egy fodros szélű sálam, amit a születésnapomra kaptam, és hát egyike lett a kedvenceimnek! Ilyen kötött formában még nem is láttam!

...tiktakro... írta...

tzzz-tzzz...ce frumos! dar tu ai schimbat bateriile de tricotezi asa incontinuu ? :))) esti magnifica!
hai, ca am ramas in urma cu cititul blogului tau ;)..

Csilla írta...

Köszi lányok. az ötlet nem teljesen saját, egy vouge knittingben volt egy hasonló.
Merci Sanda si Teodora. Da mi-am schimbat bateriile :) acest fular chiar mergea repede cu ace de 8, si acuma fac ceva cu ace de 6.