2009. május 19., kedd

Lilla kalandos élete - Viaţa aventuroasă a lui Lilla

Én pici lánykám nagyon bele jött az ágy rácsán kimászkálásba. Ma egyhete reggel a szőnyegen találtuk édesdeden szundikálva. szépen kimászott a kiszedett rácsok között, hálózsákostól és aztán majd el is aludt a padlón. Azóta több reggel is ezt tette.
Már több mint egy hete nagyon szépen iszik teljesen egyedül pohárból. Minden nap új és új szóval bővűl a szókincse, hihetetlenül felgyorsult a beszéd fejlődése.
Egész nap járkál, mit járkál egyenesen szalad, aminek jó sokszor pottyanás a vége, de szerencsére eddig mindig a gyepre huppant vagy bet a szőnyegre, vagy max a parkettre.
Hétvégén megint voltunk játszótéren, amit megint nagyon élvezett. Annyira belefeledkezett a csúszdára iszkolásba, hogy nem is nézte kinek a kezét fogja, csak elkapott egy lelógó kezet és ment. Mi meg csak kacagtuk, hogy elindult egy idegen nénivel :o) Remelkül eljátszott a többi gyerekkel is, szépen oda adta nekik a homokozó készletét, a kis 6 darabos készeltre volt, hogy már heten is voltak. A csúszdás képet ott csináltuk.


Tegnap itt a faluban voltunk a játszótéren. Van egy kétéves kisfiú akivel jól elszokott játszani. Csak egyrészt, hogy nagyobb más részt meg, hogy legényke, kis kapkodós, izgő-mozgó. A nagy játék hevében amikor dobálta a homokot szegény Manóm szeme alatt elhúzzta a lapátkát, meghorzsolta a bal szeme alatt, meg még a homok is segített a horzsolásba. Tiszta szerencse, hogy nagyobb baj nem lett, az a horzsolás pár nap mulva elmuli, és biztos lesz még párja is. Sajnos ilyesmi előfordul, nem hibáztatom se a gyereket sem az anyukát, hisz véletlen volt. Az alábbi fotó a baleset bizonyitéka. Ja és a játszótéren nem homok, hanem tört kavics van, kis csibém egyszer térdre is pottyant, így a térdén is van egy kis horzsolás. Ezek az első sérülései, amiket biztos követ még jó pár.


Lilla nagyon szeret csúszdázni, de itt nagyon nagy csúszda van. Nagyon akart csúszdázni, így felmentem vele a létrán (fa lépcső üres széekkel a fokok közt, szóval olyan létraszerű), és mondtam neki várjon amíg leérek és majd elkapom. Az én kis leányzóm dehogy várt, még a létra felénél sem tartottam amikor ő már gyorsan csúszott is lefelé, jól rám ijesztett. A kis mázlis, itt is popsira pottyant, és nem hogy megijedjen, még akart menni újra, mentünk is párat de szigoruan csak is együtt.
Ilyen kalandos az élet az én kis TörpLillámmal :o)

De când a sărit din pat, am scos două gratii, fetiţa mea iese din pat diminieaţa cu sacul de dormit, cu tot. Marţa trecută am găsit-o dimineaţa pe covor ăn sac de dormit, dormind liniştit :o) Acesta deja este un obiceu pentru ea.
Zilnic îmbogăţeşte limbajul cu cuvite noi, chiar mă uimeşte cât de repede se dezvoltă.
De o săptămână bea frumos singură din pahar.
Toată ziua umbă, mai binezi spus fuge, şi aşa pică de multe ori, dar deobicei pe gazon, sau pe covor, eventual pe parchet.
În week-end am fost în oraş pe teren de joacă, foarte bine s-a distrat, prima poză acolo s-a făcut. Nici nu se uită cu cine se duce aşa fuge la tobogan, s-a prins de mâna unei mămici şi noi numai am răs de ea, că ei este infiferet cu cine se duce, sa fie o mână şi să ducă la topogan :o)
Ieri aici la terenul de joacă a reuşit să facă şi primul accident. Este un băieţaş cu care se ioacă mult, şi acesta din greşeală când a vrut să arunce nisit a zgăriat-o pe Lilla cu lopăţica şi puţin nisip sub ochiul stâng. Har domnului nu este nimic grav, peste 3 minute deja râdea, peste vreo două zile se va vindeca complet.
La noi este tobogan pentru copii mai mari, dar ea a vrut să se dea pe ea, m-am urcat cu ea, şi am spus să mă aştepte să ajung jos să prind, nici pe jumătate de drum nu eram când ea s-a pornit. Norocul ei era că a picat pe funduleţ, nu s-a lovit deloc, şi nici nu s-a speriat (normal că eu m-am speriat tare), a trebuit să ma dau şi eu cu ea de câteva ori.
Aşa aventuroasă este viaţa cu fetiţa mea.




5 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nem unatkozhatsz cseppet sem :) De nagyon aranyos a Picurkád :)

nöné írta...

Tüneményes ez a Kicsilány!

amilgade írta...

Na igen! Elkezdődött a horzsolások és a zöld foltok kora!
Macus amikor ennyi idős volt, a sípcsontja úgy nézett ki, mintha kalapáccsal valaki ütögette volna!

Csilla írta...

Köszi lányok a dicséretet Lilla nevében is. Amilgade, azért írtam én is, hogy biztos lesz még párja, főleg így nyáron, rödnardágos időben, a térde soha nem lesz horzsolás mentes az biztos, na de ezek elmúllanak hamara, nagyobb baja ne legyen az a lényeg. A szeme alatt is már meg van száradva a horzsolás, hétvégére teljesen eltünik, szerintem.

iri írta...

Isten eltesse