2009. július 30., csütörtök

Kárómintás mellény - Vestă în carouri

Tegnap, az utolsó percekben készült el a páromnak a szülinapi ajándéka. Amíg Lilla aludt délután összeállítottam és este amikor hazajött át is adta. Nem volt egyszerű, sokat szenvedtem a fekete szín miatt főleg a szemutánzó öltéseknél amiket amúgy sem csinálok túl profin és nem is szeretek, de bevállatam inkább mint hogy még ezeket a csíkokat is belekössem külön gombolyagokból, így is végig 7 gombolyagból dolgoztam az elejénél. Most leszek olyan bátor és megmutatom nektek a fonákját is (bár nem tökéletes), ahol látszik, hogy nincsenek vezetve a szálak, hanem minden szín külön gombolyagból volt kötve. A háta egy beketötött kárómintával készült, ami alapból nem túl bonyolult, bár a fonákján is megy a minta, ott is számolni kell, csak itt is a fekete színnel gyült meg bajom. Úgy gondoltam ez remek minta lesz hozzá és amúgy is nem birnák végig simával megkötni egy férfi mellény hátát, valami kellett bele és amikor megláttam ezt a mintát tudtam, hogy ez nekem kell. Jó lett méretben és Csabának is tetszik, aminek én nagyon örülök. Hamarosan fölkerül majd a weblapra a teljes leírás mintástól.



Chiar în ultimele 100 de metrii, am reuşit să termin această vestă pentru soţul meu. Ieri după masa când Lilla dormea, am terminat-o şi seara am şi dat acest cadou de ziua lui.
Era mult de lucru cu ea, mai ales culoarea neagră mi-a creat probleme mai ales la brodarea dungilor, dar am ales această metodă în loc să tricotez şi aceste dungi, că şi aşa lucram cu 7 ghemuri în fiacare rând la faţa vestei. aceste dungi nu au ieşit foarte frumoase, dar nu am reuşit să le cos mai frumos, m-am străduit dar na mers. Sînt foarte curajoasă şi vă arăt şi dosul vestei, cu toate că nu este perfectă, să vedeţi cum că fiecare culoare este din ghem separat nu am tras firul pe spate. Spatele vestei este făcut tot cu un model în carouri, dar nu colorat şi parcă este o ţesătură în carouri, nu este un model complicat cu toate că se numără şi pe dos, dar şi aici culoarea a fost problema. Nu voi mai face cred că de curân nimic în negru. Când am găsit acest model, ştiam că asta vreau, se potriveşte perfect cu carourile din faţă, şi nici aşa nu aş putea să fac un spate întreg numai cu ochiuri pe faţă, mă plictiseşte. Îi place şi lui şi este bun ca mărime, fapt care mă bucură mult.

7 megjegyzés:

...tiktakro... írta...

A iesit superba!!! un cadou minunat!! sotul tau trebuie sa fie tare mindru de tine :).
Multi pupici.
P.S. Arunca un ochi pe blogul meu ;).
Teodora.

Kriszta írta...

Te, ez teljesen profi lett, nagyon nagyon jól sikerült, és a szemutánzó szemeiddel sincs semmi gond!!!!!! Nagyon nagyon csúcs lett!!!! Csabának mégegyszer boldog szülinapot és használja egészséggel, teljesen megértem, hogy tetszik neki, nem sok férj szaladgál a felesége által ilyen szépen elkészített mellénykében :D :D

macus írta...

Szerintem is szuper lett! Nagyon ügyes vagy4
A férjednek boldog szülinapot!
Macus

Anice kötős blogja írta...

Klassz a színösszeállítás is, meg úgy összességében is elegáns darab! Gratulálok!

Ledorka írta...

Szuper a mellény is, de a honlap aztán végképp az! :)) Hogy nem láttam én ezt eddig?!

Csilla, te biztos tudnál segíteni Fruzskának, aki szappanos keresztszemes mintát keres. Emlékszem, hogy egy régi Praktikában volt egy fürdőszobai kellékeket ábrázoló kép, de nem találom. Nincs meg neked véletlenül?

Csilla írta...

Merci Teodora.
Köszi lányok a jókivánságokat és a gratulációkat/dicséreteket is.
Lidércke rémlik miről beszélsz, de úgy rémlik valami Fürge Ujjakban volt. Ha megtalámom fölteszem a weblapra.

nöné írta...

Nagyon profi munka, gratulálok, nagyon ügyes vagy! Férjednek pedig minden jót kívánok!