2009. július 5., vasárnap

Tündéri Lonkás párna - Pernă cu Felicity Wishes


Elkészült a keresztlányom harmadik és egyben utolsó szülinapi ajándéka is. Péntek éjjel fejeztem be. Remélem tetszeni fog neki... vasárnap délután fogom átadni.
Sikerült összebarátkoznom a vliesofixel is. Persze a kész mű messze nem tökéletes. A rátétek teljes egészében kézzel készültek, mivel, hogy én egyrészt nem tudok olyan szépen varrni hogy cikcakkal varrjam föl géppel az egyes darabokat, másrészt meg ilyen penekaöltést amit látok például katafoltnál az én gépem nem is tud. Tűzni sem igazán tudok géppel túl szépen, igaz a kézi sem a legszebb, de azzal azért jobban boldogulok, így kézzel van tűzve is, egyedül a párna részei vannak géppel összeállítva, mert a hátán a záródás gombokkal van megoldva amihez a gomblyuk is kézi varrás.
Mingid meggyülik a bajom a szenvdicseléssel is, szépen kiszabom a kellő méretre a vatelint és a hátlaopt és valhogy mindig elcsúszik a hátlap, akár fércelem akár biztostűzöm a rétegeket, annyira figyelek és mégsem sikerül, vajon mit rontok el mindig?



Am terminat ultima, adică al treilea cadou pentru ziua de naştere al finuţei mele. Vineri noaptea a reuşit să-l termin. Sper că o să-i placă... duminica după masa îl va primi.
Am reuşit să mă împrietenesc şi cu vliesofixul, pâna acum nu ne-am întălnit. De sigur lucrarea pe de parte nu este prefectă. Aplicaţiile sînt făcute în totalitate manual, în primul rând pentru că eu nu ştiu să cos aşa de precis cu maşina să le cos cu zig-zag, în al doilea rând maşina mea nu ştie numai cusătură dreaptă şi 3 feluri de zig-zag, nu atîtea feluri de cusături decorative. Nici la quiluit nu prea mă descurc cu maşina foarte bine, drept e că nici cu mâna nu sînt cele mai frumoase, dar mă descurc mai bine decît cu maşina. Doar faţa de pernă quiltuita şi spatele husei sînt asamblate cu maşina. Încheietuira este făcută prin nasturi, la care butonierele tot manual le-am făcut.
Tot am probleme şi la a asambla cele trei părţi (faţa, vatelina şi spatele), le croiesc părţile frumos la mărime şi tot se alunecă când încep să le quiltuiesc, şi dacă sînt fixate cele trei straturi prin însăilătură şi dacă sînt cu ace de siguranţă, aşa atentă sînt, mă străduiesc, dar tot nu iese, ore unde greşesc?

10 megjegyzés:

Kangamama írta...

Ha nekem kislánykoromban ilyen párnácskám lett volna..

nöné írta...

Nagyon aprólékos, szépen kidolgozott munka lett ez, kérem szépen!
A szendvicselés nekem is mindig elcsúszik, épp ezért én fel is hagytam a további próbálkozással, maradok inkább a kötő- és horgolótűknél:o)

Ledorka írta...

Nagyon aranyos lett ez is! :)

katafolt írta...

Sikerült ! Nagyon jó lett ! Szendvicselésnél a vatelint és a hátlapot nagyobbra kell szabni.Ha leférceled,vagy tűzöd rendesen,csak olyankor csúszik el,ha görcsölsz és rángatod :-)Meg kell szokni...

Kriszta írta...

Nagyon szép lett a párnácska is! Nagyon szép ajándékokat készítettél, biztosan tetszeni fog a keresztlányodnak! :)

Névtelen írta...

Nagyon kedves párna, vidám, hangulatos!

gubike írta...

Köszönöm a névnapi képeslapot. A párna szerintem is nagyon kedves lett. A bélést utólag, a tűzés után szoktam a felaphoz méretre vágni. A hátlappal meg mostanában eldolgozom a szélét.

Csilla írta...

Köszönöm lányok a dicséreteket. Nagyon-nagyon hálás vagyok a jótanácsokért.

Gabella írta...

Nekem is tetszik! De nem Tündér Ilonka a neve? :) Bocs, nem kötözködök!

Csilla írta...

Örülök, hogy neked is tetszik, Gabella. Nem, nem Tündér Ilonka, nézz szét itt és megismered Tündéri Lonkát és az ő tündértanodáját: http://www.lonka.hu/ , lassan a lánykád belenől a Lonkás korszakba :o)Ja és nem vettem kötekedésnek én is csak vagy két hónapja hallottam elősször róla :o)