2010. szeptember 5., vasárnap

Napsugár pulcsi - Pulovăr însorit

Szerintem ez aném illik rá leginkább a színei miatt, csupa ragyogó sárga, olyan jó ránézni most, hogy kint zuhog. Amúgy rém egyszerű, teljesen egybenkötött pulcsi. Akartam én bele mintát, de sem a ráhajtások csak a csavarások nem muattak a fonalban, érdekes hullámos fonal, szakaszosan festve. Még tavaly vettem meg egy turiban pulcsiformájába, de eleve azzal az elgondolással, hogy elbontom és alkotok belőle egy pulcsit magamnak, mert imádtam a színeit. A szegélyek punto shine fonalból vannak, amiből tavaly a csavarásos toppomat kötöttem, ez a tarka is valami pamutos vagy tiszta pamut nem tudom. Összesen 345g, amiből 145g megy a fonalfalóba, mert 200 g már kész volt augusztus 20 előtt. Ja igen, mielőtt valaki azt hinné ilyen ügyesen horgolok, megsugom hogy a kis virág Kriszta munkája, a multkor csinálta amikor itt volt nálam.

UPDATE:
Köszia dicsérő szavakat mindenkinek. Közkívánatra egy kis magyarázat.
Szóval fentről kezdtem, kötöttem pár sort körben aztán elosztottam, hová jönnek az ujjak, megjelöltem őket és elkezdtem szaporítani amig a karöltő aljának a magasságáig jutottam (ahol kezdődne a karöltő apasztás ha lentről raglánt kötnék), ekkor félre tettem az újja szemeit egy-egy fonalszálra és körben kötöttem tovább az eljét és a hátát egyben, egész végig. Felvettem az ujjai szemeit és azokat is kötöttem körben, egy időután apasztani kezdtem, összesen apasztottam vagy 8szor és tovább kötöttem végig az ujjait. Bevarrtam a lyukakat az hónalja alatt és eldolgoztam a szálakat na és fölvarrtam a virágot. Ennyi, remélem valamennyire érthető volt.
Fent a szemek elosztásánál nagy segítségemre volt Pamela Wynne - February Lady Sweater leírása a Raveryl-ről.


Acestui pulovăr i-se potriveşte perfect această denumire, se regăsesc în ea toate nuanţele strălucitoare de galben, mă binedispune dacă mă uit la ea pe vremea asta ploioasă. Ar un model foarte simplu, eu am vrut să fac cu ceva modele dar nici jeteurile şi nici torsadele nu se vedeau, pentru că firul e un fir mai ciudat odulat şi şi colorat. am luat anul trecut un pulovăr de la un SH, cu gândul că îl desfac şi îmi fac ceva frumos din ea. Ador culorile ei. Bordurile le-am făcut din fir Punto shine, care mi-a rămas de la topul din vara trecută, iar restul dina cest fir care cred ca e în mare parte bumbac sau poate chiar total bumbac, nu ştiu că pulovărul era facăt tot manual şi nu avea etichetă. În total cântăreşte 345g. Înainte să ziceţi că vai ce bine ştiu croşeta vă şoptesc că floricica a fost croşetată de Kriszta când era la mine :)



Itt azért van egy csöpp mosoly is :) hiába na nem tudom magamat jól fotózni, az kabátom fotózásakor erősen koncéntráltam, hogy jól látszódjon, hogyan is áll, mi is a bajom vele.
Köszi a tanácsokat. Zsófi, nem fogom az szegélyt az alján és az ujján lebontani, egyrészt mert lentről volt kezdve és nem akarom az egész kabátot újra kötni mert csak a felső részével van bajom, másrészt meg utálom a buborék fazont. Le fogom bontani a karöltőkig aztán eldöntöm, hogy raglán vagy beszabott újja legyen. a nyakán még mindig agyalok, ha nem sál gallér akkor milyen csak olyan sima környak passzéval... nem tudom az kicsit uncsi, vagy egész fentig egyenes aztán egy kis gallér fent körben... Na még erre alszom párat azt hiszem...



Pentru cei care îmi reproşeau zâmbetul la pozele cu paltonaşul vin aici cu un zâmbet, la acele poze mă concentram să-mi (nu pream mă pricep să-mi fac eu mie poze) fac poze în care să se vadaă cum îmi stă şi ce bai am eu cu acest paltonaş. Vă mulţumesc de sfaturi. Cred că voi desface până la croila mânecilor şi voi face cu raglan sau mâneci normale nu în T, iar gulerul încă nu ştiu, mă mai gândesc puţin...

14 megjegyzés:

Mázsa Viki írta...

Nagyon szép lett ez a pulcsi, és nagyon jól is áll! A fazonja, színe is!

Melinda írta...

Szép-szép! Tetszik az egyszerűsége, hagyja érvényesülni a fonalat.:)

Névtelen írta...

Szép, jól mutat!

Kaoka írta...

Nagyon csini vagy benne. :)

Anice kötős blogja írta...

Egyszerűen nagyszerű, napsugaras kedvem van délelőtt óta amióta láttam!

Irenka írta...

Szuper pulcsi, nagyonjól áll! Egyszerű kis egybenkötött fazon? Hmm, ugye ezt elmeséled bővebben, léécci!

krisz írta...

Nagyon szép!Olyan egyszerű és nagyszerű fazon.Jól van igy hogy nem került rá más a virágon kivül.A keret a sötétebb fonalból olyan szépen kiemeli az egészet.én is most néztem ki magamnak egy ilyen fentről indulós modellt.A csipke-mintát jegeltem egy időre.

nöné írta...

Óóó, de jó, hogy feltetted a hivatkozást (is). Már régen vadászok ilyen fentről kezdőset, találtam is, de ez az igazi, mert az én "hitelesített" 5-ös tűmre van méretezve:o) Köszönöm!

...tiktakro... írta...

In opinia mea este croiul de pulovar care iti sta cel mai bine....
Minunat !

Irenka írta...

Köszönöm a kiegészítést, tündér vagy! Közben elkezdtem egy felülről-lefelét, mert arra a következtetésre jutottam, hogy ezt csak "menet közben" vagyok képes felfogni.

Zsófi írta...

Ma találtam ezt az oldalt (Susan B Anderson segítségével. ;-D). A kardigánok talán segítenek a dilemma megoldásában. :-D

amilgade írta...

Nagyon jól áll neked ez a szín, és a pulcsi mint mindig meseszép!!!

Névtelen írta...

Bluzita e minunata si iti vine foarte bine :)

Ela írta...

Culoarea este superba si-ti vine perfect!Iti sta foarte bine cu el si cu ea (culoarea)!!
NU stiu se sa-ti spun despre paltonas! Cred ca este firul prea gros si destul de rigid(??) pentru astfel de torsade!!Poate ar fi trebuir sa-l faci simplu si sa iasa in evidenta culoarea si textura firului!!??!!
Felicitari pentru atatea tricotaje!!