2010. március 31., szerda

GOOD LUCK!Ezt a képet tegnap varrtam szintén annak az uriembernek akinek köszönhetően hozzám kerül az árú. Ő nagy pókeres, ezért remélem, hogy tetszeni fog neki ez a kép, ami elég nagyocska, 52x66 cm. Nagyon egyszerű az egész, mert nem akartam nagyon fölszabdalni az anyagot mert akkor semmi nem látszik a mintából. A közepén a kártya lap filcből van, mert nem volt itthol fekete anyagom és piros sem pont olyan mint amilyen az anyagban is megtalálható. Tűztem a blokkok találkozásánál a varrás mindkét oldalán talpszélességben és mindegyik blokkba van varva egy-egy nagyobb méretű kártyajel (így hívják éket vagy szín? - én nem tudok és nem is szeretek kártyázni).
A tulipok a képen szintén a kertemből valók egy korai törbe, botanikai fajta, szárával, virágjával együtt alig 10 cm magas.


Acest quilt de perete ieri am cusut pentru acel domn care mă duce după marfă. El este pasionat foarte mult de Poker, deci sper că o sa-i placă acest tablou, care nici nu aste aşa de mititel cu dimensiunile ei de 52x66 cm. Este din block-uri extrem de simple, nu am vrut să tai materialul mai mărunt deorece atunci nu s-ar mai fi văzut modelul. Modelul central este din fetru că nu aveam material negru deloc şi nici roşu în culoarea din amterialul folosit. Quiltingul este odată pe lângă cusăturile unde se întălnesc block-urile şi apoi fiecare block a mai primit şi un simbol de cărţi mărit (ore aşa se zice? -eu nu joc cări,nici nu ştiu nici nu-mi place).
Lalalele din poză sunt tot din grădină, un soi timpuriu pitic, cu tulpină cu tot nu are mai mare înălţime decât 10 cm.


Nyuszik és koszorú - Iepuraşi şi coroniţă


Varratm ma egy tavaszias húsvéti ajtó koszorút egy kedves családnak, holnap fogják megkapni. A család férfitagja szokott engem átszálitani a határon, hogy elhozzam a boltocskámba az árút, ez amoylan köszönetféle. Persze mikor Lilla meglátta a nyuszis szívet neki is kellett, így varrtam még egyet.
És még mutatok nektek pár virágot a kertemből, ebben a borongós esős időben, hátha jobb kedve lesz mindenkinek.
Am cusut azi o coroniţă pentru nişte prieteni de familie. Domnul mă trasportă dincolo de graniţă să aduc marfa pentru magazin, deci acesta este ca şi un semn de mulţumire. Desigur când Lilla a văzut inimioara cu iepuraşi şi ea a dorit una, deci nu aveam decât să mai cos una şi pentru ea.
Vă mai arăt şi nişte flori din grădina mea, în vremea asta ploioasă, poate vă face să zâmbiţi.

Promoţie de deschidere - FINISH!!!


Iată suntem pe ultimele 100 de metri la promoţia de deshidere a magazinului www.kreativshop.ro. Mai aveţi puţin timp până la ora 24.00, 31 martie sa rapundeţi cerinţelor promoţie ca să puteţi participa la tragerea la sorţ unde premiul este un cupon valoric de 30 lei.
Ia să vedem cine sunt acelea care au îndeplinit toate condiţiile să participe:

Ela http://elaquilt.blogspot.com/
Irina http://dulcecasa.blogspot.com/
Daniela http://quiltunivers.blogspot.com/
Teodora http://tiktakro.blogspot.com/
Doina http://doinaquilt.blogspot.com/
Kriszta http://fonalvarazs.blogspot.com/
Gabi http://gabi2mama.wordpress.com/
Adriana http://adriana-dardindar.blogspot.com/
Marilena http://marilena-blog.blogspot.com/
Katafolt http://katafolt.blogspot.com/

Şi iată câteva parsoane care mai au de îndelipinit una-două condiţii de participare:

Elena http://jurnalulunuipeticel.blogspot.com/
Micaela http://clubulfanteziei.blogspot.com/
Agnes http://manuartcuccok.blogspot.com/
Iza http://fonalasiza.blogspot.com/
Sanda http://sandalutza.blogspot.com/

Dar mai aştept şi persoane noi.
Iar dacă am scăpat pe cineva o rog să-mi scrie să pun pe listă.
Condiţiile în mare sunt:
1. să laşi un comenatriu la postarea unde am anunţat deschiderea magazinului
2. să faci o postare pe blogul tău legat de promoţie şi magazin
3. să expui un banner al magazinului pe blogul tău
4. să te înregistrezi ca utilizator la magazin
5. să te abonezi la newsletter
Ultimele două se fac separat pe shop, deci dacă te-ai înregistrat nu înseamnă că te-ai şi abonat la newsletter. Detalii mai amănunţite la postarea originală.

2010. március 29., hétfő

Helyzet jelentés 2 - Raport 2


Megint a tavaszi játékkkal jelentkezem, mert már mindját itt a végső határidő, a március 31 és még nagyon sok résztvevőről nem tudok semmit. Lássuk akkor kik küldéték illetve kapták már meg az ajándékukat:
Iar vin cu statistica jocului de primăvara că ne apropiem de finish, 31 martie şi sunt destule participante despre care nu ştiu nimica. Ia să vedem cine atrimis respectiv cine a primit deja cadoul:
Nick Adresa blog Trimis Primit
Csilla http://kreativ-kezimunka.blogspot.com/ DA DA
miki http://miki-ganduripentrufiecarezi.blogspot.com/ DA
Ortansa http://quiltonline.blogspot.com/ DA
estibogar http://uvegvarazs.blogspot.com/ DA
Gariana http://gariana.blogspot.com/ DA DA
Anita http://foltraforgo.blogspot.com/
ela http://elaquilt.blogspot.com/ DA DA
Betty
Agnes http://manuartcuccok.blogspot.com/
Adriana http://fotografii-fiecare-zi.blogspot.com/
alinadel http://www.alinadel.blogspot.com/ DA DA
Anca http://femeie-sotie-mama.blogspot.com/
Micaela http://clubulfanteziei.blogspot.com/ DA
irina http://dulcecasa.blogspot.com/ DA
Diana http://diana-lucru-de-mana.blogspot.com/ DA
Gabi http://bogdanandrei.blogspot.com/ DA
Elena www.tartacute.wordpress.com.
Mihaela http://abeeautifulday.blogspot.com/ DA
aurora http://expocreativ.blogspot.com/
Mona http://prafdestele28.blogspot.com/ DA
Gyongyi DA
Magdi DA DA
Dana http://dana-jurnaldinmansarda.blogspot.com/
Laura http://casutalaurei.blogspot.com. DA
Claudya
Irina http://incautareafrumosului.blogspot.com DA


2010. március 24., szerda

Ajándék koszorú - Coroniţă cadou

Még februárban játszottam Anitánál és ezt a nagyon szép tavaszias, napsugaras koszorút nyertem. Köszönöm szépen! Már a helyén van az előszobában (az ajtón egy kicsivel nagyobb koszorú van, amit tavaly varrtam), de nem ott fotóztam, hanem kint a napon, hogy a fotó visszaadja a koszorú igazi szépségét.


Încă în februarie am jucat la Anita, şi am câştigat această coroniţă primăvăratică, plină de soare. Mulţumesc frumos! Deja este la locul final în hol, (pe uşa de intrarea este o coroniţă puţin mai mare, care am cusut-o anul trecut), dar poza am făcut-o afară la soare, să redau adevărata frumuseţe a ei.


2010. március 22., hétfő

Margarétás kép - Tablou cu margarete


Ma fejeztem be ezt a képet, a nappalink falát díszíti majd. Az ötletet a középső zöld maragarétás anyag adta, amiből le volt vágva egy akkora darab, mint ami középen van, azon volt két maragréta, aztán gondoltam még kivágok a többi részből is pár virágot. Ki is vágtam még kettőt, és akkor támadt az ötlet, hogy csússzon át pár virág a keretbe és még lett két virág, fel ragasztottam majd varrtam őket a keretezett anyagra, szendicseltem és tűztem. A tűzés kétféle, a virágok körvonalán és a szegélyben egy fűzérszerű valami, mind gépi tűzés, kezdek megbarátkozni a tűzéssel :) persze még messze nem tökéletes. Amikor meg lett a tűzés és a keretezés is készítettem 6 sárga yo-yo-t és felvarrtam a virágok közepébe és ezeket még egy-egy gyöngyházfényű gombbal is rögzítettem. Méreteit tekintve 66*38 cm.Azi am terminat un tablou care va decora peretele din living. Idea de pornire a venit de la bucata de material verde cu margarete din mijloc. M-am gândit să mai decupez vreo două floricele şi să le aplic pe materialul verde, când le-am decupat mi-a venit idea ca florile să fie parţial pe chenar şi am mai decupat alte două margarete. Am făcut chenarul pentru materialul verde cu flori şi am aplicat cu vliesofix florile şi apoi le-am şi cusut să fie mai bine fixate. Apoi m-am apucat de quiltuit, care constă din două metode să spun aşa, am cusut în jurul florilor iar pe chenar am cusut o ghirlandă de flori, toate am făcut cu maşina, încep să fac prietenie cu quiltuitul cu maşina :) desigur e departe de perfect, dar eu sunt destul de mulţumită. Când quiltingul şi aplicarea chenarului verde era gata am făcut 6 floricele yo-yo şi le-am cusut la mijlocul florilor cu câte un nasturaş sub formă de floricică satinată. Ca dimensiuni este de 66*38 cm.

Ajándékot kaptam - Am primit un dar de la Ela


Megkaptam a tavaszi játékban az ajándékomat Elatól. Egy szép teritőcskét és egy aranyos crazy képeslapot. Nagyon szépen köszönöm! Hálából küldök egy szál lila krókuszt (most fotóztam egy zápor után).Azi am primit cadoul din jocul de primăvară. Ela îmi era perechea, adică ea avea sarcina de a mă cadorisi. Am primit un centru de masă (oare aşi i-se zice?) foarte frumos în portocaliu şi maroniu, culorile mele preferate. Şi am mai primit o carte poştală cusută cu tehnica crazy, tehnică care îmi place foarte mult de o vreme. Îţi mulţumesc din suflet Ela, este un cadou foarte-foarte frumos. Tu să primeţi acest crocus violet din partea mea (acum am făcut poza după o ploaie de primăvară).Díj és helyzetjelentés - Diplomă şi raport


Megint kaptam egy díjat, Kriszta volt olyan kedves és meglepett vele. Köszi szépen. Ha nem baj én most nem nevezek meg senkit, vigye mindenki aki ide járogat :)

Iar am primit o diplomă, Kriszta era aşa de drăguţă că îmi oferea. Merci! Îţi ofăr şi ţie şi tuturor cititorilor o floare din grădina mea :) Eu de data asta voi numi pe nimeni, dar vă ofer tuturor care mă mai vizitaţi :)Lássuk a tavszi játék állását. Egyre többen küldték már el az ajándékukat és többen meg is kaptuk már (igen én is, mindjárt mutatom mit kaptam :) )

Şi hai să vedem cum stăm cu jocul de primăvară. Din ce în ce mai multe sunt care au trimis deja cadoul către perchea lor şi tot aşa suntem deja câţiva care am şi primit cadoul (da şi eu am primit, imediat vă arăt ce de frumuseţi am primit :))


Csilla http://kreativ-kezimunka.blogspot.com/ DA DA
miki http://miki-ganduripentrufiecarezi.blogspot.com/ DA
Ortansa http://quiltonline.blogspot.com/ DA
estibogar http://uvegvarazs.blogspot.com/ DA
Gariana http://gariana.blogspot.com/ DA
Anita http://foltraforgo.blogspot.com/

ela http://elaquilt.blogspot.com/ DA
Betty


Agnes http://manuartcuccok.blogspot.com/

Adriana http://fotografii-fiecare-zi.blogspot.com/

alinadel http://www.alinadel.blogspot.com/

Anca http://femeie-sotie-mama.blogspot.com/

Micaela http://clubulfanteziei.blogspot.com/

irina http://dulcecasa.blogspot.com/

Diana http://diana-lucru-de-mana.blogspot.com/
DA
Gabi http://bogdanandrei.blogspot.com/ DA
Elena www.tartacute.wordpress.com.

Mihaela http://abeeautifulday.blogspot.com/ DA
aurora http://expocreativ.blogspot.com/

Mona http://prafdestele28.blogspot.com/ DA
Gyongyi


Magdi


Dana http://dana-jurnaldinmansarda.blogspot.com/

Laura http://casutalaurei.blogspot.com.

Claudya


Irina http://incautareafrumosului.blogspot.com


Ja és ne feledjétek még tart a játék a boltnyitással kapcsolatban.


Să nu itaţi de jocul legat de magazinul meu online.

2010. március 18., csütörtök

Kedvenc Pulcsi - Pulovăr favoritElkészültem megint egy pulcsival magamnak, nagyon tetszik, most ez a kedvencem. Sok hasonlót láttam a raverly-n, de pont ilyet nem és leírást sem, a mintát letem valahol, egy magazinban de más ruhadarabon volt a fazont meg próbálgatva alakítottam. Lisa Redheart fonalból van, amit tavaly januárban vettem, nagyon leárazva, és amiből egészen pontosan 8 50 g-os gombolyagot használtam el 4-es tűvel kötve, ami mind megy a fonalfaló játékba.
Am terminat din nou un pulovăr pentru mine, e favorita mea acum, îmi place atât culoarea cât şi modelul. Am văzut o serie de pulovăre asemănătoare pe raverly, dar nu fix lafel, şi nu am avut nici descriere, modelul am luat de pe un alt model dintr-o revistă străină, iar în rst ajustam după probă. Am folosit fire Lisa redheart, luate iarna trecuta cu mare reducere, am folosit fix 8 ghemuri de 50g pentru acest pulovăr tricotat cu ace de 4mm.Mi ez? - Ce e asta?

Április elsejéig még van idő kitalálni a választ Rózsaszín Pöttyök kérdésére, hogy mi is ez...


Mai avem timp până 1 aprilie să ghicim ce este asta. Întrebare pusa de Rozsaszin P0tty0k.


2010. március 16., kedd

Tavaszi játék ajándékom Diananak - Cadoul meu pentru Diana în jocul de primăvară
A tavaszi játékban én Diananak készítettem ajándékot. Ezt a fútót amit megpróbáltam minnél tavasziasabbra hangolni, tavaszias anyagokkal. A középső rész négyzetekből áll a két szélén meg rátétes rész van, a középső részt átlósan tűztem a szélein meg a rátét virágok körvonalát követve úgy nagyából, mind gépi tűzés.
És végül még pár a korábban már mutatott tulipánjaim teljesen kinyilva, csak úgy tavaszcsalogatónak, mert nagyon utálom, hogy már megint hó van kint.În jocul de primăvară eu lui Diana pregăteam un cadou. acest table runner am cusut pentru ea cu mult drag, încercam să fac ceva cât mai primăvăratic folosind materiale în tonuri pastel şi cu modele florale. Partea centrală este doar din pătrăţele iar la capete sunt nişte aplicaţi formând nişte flori. Pătrăţelele sunt quiltuite în diagonală iar la capete am urmărit conturul florilor, toate sunt facite cu maşina.
Şi în sfârşit vă arăt lalele mele care v-am mai arăta, doar să motivăm primăvara să vină odată, că tare m-am săturat să văd zăpadă afară.Válaszok - Răspunsuri

Estibogár föltett nekem néhány kérdést, most akkor válaszolok rájuk..

1.Mi lenne, ha nyernék a lottón?
Mint oly sokan én is kifizetném a összes tartozásom. Teljesen berendezném és elképzelésem szerint kicsinosítanám a házunk és udvarunk. Utazganék nagyon sokat. Ha olyan sok lenne akkor félre is tennék és be is fektetnék belőle. De erre nem sok esély van, hisz szelvényt sem szoktam venni.

2.Rossz szokásom: Édesség, főleg csoki, krémes és tejszínhabos sütik, fagyi, sós nasik és füstölt dolgok ha kajáról van szó.

3.Koffein: NEm kávézom csak hébe-hóba mert nem vagyok jól tőle, de az illatát viszont imádom, igaz az ízével sincs bajom...

4.Színeim:
a kedvenceim a vörösses, sárgás és barnás árnyalatok, de szeretem még a nem tiszta fehéret is, zöldet egyáltalán nem hordok.

5.Mi van most rajtam?
Mivel, itthol lebzselek így nem túl elegáns és nem is túl igényesen összeválogatott ruha: Egy narancszínű garbó, egy szürke pulcsi és egy világoskék farmer na és egy bordó plüss papucs.

6.Háziállat?
Van egy 8 hónapos fekete puli kutya kisasszony, néha vendégségbe pár macsek és egy folyami hal amit az öcsém fogott és nálunk telet amíg ki nem költözik a kertitóba.

7.Tíz év múlva hol látod magad? remélem lesz egy jól működő vállalkozásom (lehetőleg ez amit most kedtem) és úgy amúgy is teljesn jól vagyok magammal és a környezetemmel.

8.Legutóbbi nagyon jó élményem?
Talán, hogy örömmel fogadták a boltocskámat és, hogy jobban indult mint vártam. Csak reménykednu tudok, hogy legalább így megy majd később is.

Krisztának és Sandanak a válaszaira vagyok kiváncsi.
Ezt a mesés liliomot nőnapra kapta a páromtól, fenomenális illata van és csodaszép.
Estibogár m-a întrebat despre unele lucruri, încerc acum să raspund:

1.Ce ar fi dacă aş câştiga la lotto?
În primul rând nu prea cumpăr bile, deci nu am mari şanse, dar să presupunem că am cumpărat şi am câştigat. Aş achita creditele, sunt destule. Aş mobila şi decora complet casa aşa cum am visat când l-am proiectat.ar face un tur al lumii. Dacă ar câştiga aşa de mult aş pune la o parte şi aş învesti în ceva.

2.Obiceiuri proaste: Dacă luăm mâncărurile atunci dulciuri, în mod special ciocolata şi prăjiturile cu multă cremă şi frişcp şi înghţata, chipsuri, popcorn, mezeluri afumate.

3.Cofeină: Nu, sau foarte rar consum cafea, nu mă simt bine de la ea, dar în schimb îmi place mult cum miroase şi nici cu gustul nu am probleme.

4.Culorile preferate:
Culorile mele prefarete sunt nuanţele de roşu, orange, galben, maro, alb dar nu cea ca zăpada, verde nu port deloc.

5.Ce port acuma?
cum că sunt acuma nu am pe mine ceva elegant şi super asortat: o helancă portocalie, un pulovăr gri, un jeans albastru deschis şi o pereche de papuci pluşat bordo.

6.Animale de companie?
Avem o căţeluşă de rasa puli, neagră de 8 luni, ocazional avem şi pisici , când Maya, căţeluşa nu le fugăreşte pe pomul de nuc :), şi avem un peştişor pescuit de fratel meu dintr-un râu, care a iernat la noi, dar cu vremea bună se mută în lacul din curtea Mamei.

7.Unde te vezi peste 10 ani? sper că voi avea o afacere care merge bine (sper că va fi acest magazin cu materiale) şi în general totul e ok în jurul meu.

8.Ultima relavaţie plăcută?
mă bucura că deschiderea magazinului a fost primită cu multă bucurie şi că s-a pornit cu mult mai bine dacât mă aşteptam. Pot doar să sper că măcar aşa va merge şi în viitor.

Eu sunt curioasă de răspunsurile lui Kriszta şi Sanda.
acest crin am primit de ziua femei de la soţul meu, pe lângă faptul că arata minunat miroase fantastic.


2010. március 14., vasárnap

Játék Ágónál

Ágó nagyon érdekes kis játékta hív minket, itt. Mint kisgyerekes anyuka egyből tudtam a megfejtést, bár abónusz kérdésért kicsit kutakodnom kellett, de meglett :)
2010. március 11., csütörtök

Nyuszi - Iepuraş

Ezt a nyuszit varrtam ma. Az ötlet innen van, de a szabásminta szerintem nagyon nem ehez való, így sk készítettem hozzá mintát és az alapján varrtam meg. Messze nem tökéletes, de Lillának tetszik és ez a lényeg :)
Már úgy várom a tavaszt, közben meg kint sűrűn hull a hó :(
Am cusut azi acest iepuraş. Ideea e de aici, dar tiparul nu corspunde, deci am făcut eu un tipar după care am lucrat. Nu a ieşit perfect, dar lui Lilla îi place şi asta e cel mai important :)
Aşa de mult aştept primăvara, iar afară ninge întruna :(

Játék Naominál - Giveaway la Naomi

Naomi megint játékot hírdet, meglepetés ajándékkal. Elérte a 100ezredik látogatót és a 150 rendszeres olvasót, amihez gratulálok és még sokszor ennyit kívánok neki. Jelentkezni március 27-is lehet.


Naomi, jarăşi anunţă un giveaway. Are deja 100de mii de vizitatori şi peste 150 de cititori filedeli, felicitări pentru asta. Se poate anunţa pariticaprea până la data de 27 martie, dacoul este surpriză.