2010. december 10., péntek

Mézesek 2010 - Turtă dulce 2010

Kicsit eltüntem és sajnos nem azért mert ezerrel akotok, nagyon kevés idő jut most alkotásra, lefoglal a bolt, ami pesrze jó mert kezd menni, de viszont semmire nem marad időm, már két hónapja kötök egy pulcsit, aminek már csak az ujja hiányzik, de az jó ideje, majd megmutatom, milyen és hogy áll.
Idén is készitettünk Lillával mézest, sőt nem csak sima mézes kalácsot/puszedlit hanem mézeskalács házat. Persze nem mehet el kiállitásra de mi azért angyon szeretjük. Ami aludt én megsütöttem a ház falait és amikor felkelt összeálltottam karamellel dsztettem cukormázzal és ő meg felrakosgatta rá a sznes csokikorongokat, nagyon imádta csinálni. A puszedliket is együtt csináltuk, ény nyujtottam és együtt szaggattuk, jó móka volt. dszteni már én dsztettem, de nem igazán az én asztalom ez.
És, hogy konyhai témánál maradjunk meg mutatom mivel leptem meg magam tegnap. Bementem a kedvenc konyhai cuccos boltomba és mit látok, suflő formákat amiket nagyon-nagyon rég vadászok, azok barnák voltak, az is jó lett volna, de amikor mondta a hölgy, hogy van narancs sárga is, képzelhetitek, hogy egyből mondtam, na akkor abból kell a 3 két darabos szett. Szóval végre van nekem ilyenem is :)



Am disparut puţin şi din păcate nu pot să vă spun casunt ocupată cu tricotatul sau cusutul. Sunt atât de ocupată cu shopul că foarte puţin timp îmi pot aluca pentru hobby. E bine că începe să meargă shopul dar puţin îmi pare râu că nu mă pot ocupa de tricotat sau de cusut. De două luni lucrez la un pulovăr, mai am de făcut mânecile, e drept că nu e cu un model foarte simplu, vă voi arăta cum stau cu ea.
Şi anul acesta am făcut turtă dulce cu Lilla, dar nu numai turtă dulce simplă ci şi căsuţă din turtă dulce. Tierea turtelor şi decorarea căsuţei este făcută de Lilla, adoră aceste activităţi, e o preocupare foarte bună pentru amândoi.
Ieiri m-am cadorisit puţin. am intrat în magazinul meu preferat unde poţi găsi tot fel de minunătăţi pentru casă şi în deosebi pentru bucătărie, si ce am văzut; forme de sufle, ce caut de multă vreme, imediat am spus ca vreau 3 seturi a câte două forme. Ce era pe masă era maronie, era bună şi aceea dar când mi-a spus că este şi pe portocaliu, evident că am dorit din acelea. Aşa că am 6 forme drăguţe de sufle portocali:)


4 megjegyzés:

nöné írta...

Jó hallani Rólad! Örülök, hogy az üzlet beindult, végül is ez a dolga, ha már foglalkozol vele.
Mézes házikód nagyon aranyos, gondolom, hogy élvezte a Picilány.
Olyan formákat kaptam én is tavaly Ágimtól, barnában:o)

Iza írta...

Nagyon jopofa mézeskalácsokat gyártottatok. Ami pedig a boltodat illeti én is örülök hogy több a vásárlod.Csak igy tovább!

...tiktakro... írta...

Noa, asta da cadou !! si practic si frumos ! nu au cumva si pe albastru deschis :D ?? sau alb ??
Casuta de turta dulce e minunata, pupici lui Lilla pentru ea . E inca intreaga ?? cum va puteti abtine :)) ?

Dana írta...

Ce bine arata casuta.Reista pana la Craciun?