2011. július 6., szerda

Kert - Grădină


Megmutatom nektek, hogy néznek ki most az ágyásaink:

Vă arăt cum arată acum straturile:Van benne sok-sok paradicsom, többféle (koktél, hosszúkás és gömbölyű), sok-sok paprika, amik már bimbósak, lett vetve még uborka aminek egy részét lelegelték a verebek, bokorbab, fehér retek, jégsaláta, kapor, fodros metélő petrezselyem, bazsalikom és zeller is (ez utóbbi nem kelt ki), na meg kőlt magától krumpli, gondolom a komposzról került oda, én meg nem bántom, had nőljön, elfér :)

Avem în ele multe roşii ( chery, lungueţe şi rotunde), mulţi ardei care începi să aibă boboci, am mai semânat castraveţi, pătrunjel pentru frunze, mărar, busuioc, salata iceberg, ridichi albi şi fasole galbenă, mai am şi cartofi nesemânaţi de mine, bănuiesc că sunt din compost, dacă au ieşit eu nu le scot, are loc :).


Szépen terem a málna, naponta van egy-két maroknyi málna, mindőnk örömére. Lilla is nagyon lekesen szüretelni :)
Nem sokká lesz ismét őszibarackunk, tavaly nem termett egy szemet sem, tavalyelőtt szuper fincsi barack volt rajtuk (két kis fa van)

Zilnic recoltăm puţină zmeură, spre bucuria tuturor. Şi Lilla merge şi le recolteză singură :)
Anul acesta din nou vom avea piersici, anul trecut nu aveam niciuna, abia le aştept.


Töménytelen mennyiségű szedrünk lesz, a képen csak egy töredéke látszik a várható termésnek.

Şi vom avea o recoltă foarte bogată de mure, ce vedeţi în poză este doar o parte mică din recolta prognostizată.És persze rengeteg a virág, amit itt mutatok az csak egy része. A két kép a rózsáról egy és ugyanazt a rózsát mutatja, mikor kezd nyitni sárga aztán rózsaszínes lesz.

Şi evident avem multe-multe flori. Pozele despre trandafiri arată acelaş soi, numai că când începe să înflorească e galbenă apoi devine rozalie.


3 megjegyzés:

Annamari írta...

Nagyon szép kerted van! Azt a zöldségesszektort "irigylem" - erkélyen virágot nevelgetni lehet, de a sajáttermesztésű paradicsommal semmi sem vetekszik!
Muskátli: gyökereztessek neked Graffitit? Ha most lemetszem, mire jösztök, már cserépben lesz!

...tiktakro... írta...

Ce de mureeeee....:D
si ce frumos a inflorit trandafirul japonez :)....iar rosiile sunt minunate)
Asa-i ce bine merge totul in straturi inaltate ? :D

amilgade írta...

Csodaszép kerted van! :-)