2011. július 30., szombat

Nyaralás 2011/4 - Vacanţă 2011/4

Kedden reggel már indultunk is Marasovásárhely felé.
Egy kicsit sétáltunka város központjában és a várban aztán vettük is útunkat Torda felé, mert bár mi ketten már jártunk ott egyszer 5 éve egyszer meg 15 éve de Lilla még nem volt és tudtuk, hogy nagyon fog neki tetszeni.

Marţi dimineaţa am luat câtre Târgu Mureş. Ne-am plimbat puţin în centrul oraşului şi în curtea cetăţii, duă care ne-am luat câtre Turda. Noi doi am vizitat deja acum cinci şi 15 ani cheile turzi, dar Lilla nu a văzut încă şi eram convinşi că va fi încântată.



Tordán bementünk a városba is ahol megebédeltünk, de aztán indultunk is a hasadékhoz.

Am intrat şi în oraşul Turda unde am luat prânzul, după care ne-am luat câtre cheile Turzii.


A Tordai Hasadék egy olyan szuper látványosság amit ha Kolozs megyében jár az ember nem szabad kihagyni. Ezt úgy látszik sokan tudják már mert míg 5 éve max 2-3 amberrel találkoztunk a hasadékban, most forgalmasabb volt mint egy autópálya, de komolyan, percenként jött 5-6 ember. Itt rengeteg fotó készült.

Cheile Turzii este o rezervaţie care nu trebuie ratată dacă treceţi prin judeţul Cluj. Aici am făcut foarte multe poze.





A hasadéktől már egyenest jöttünk is haza és este 10,30-ra haza is értünk és ezzel véget is ért a nyaralásunk, ami nagyon szuper volt és állitom, nem kell méreg drága nyaralás ahoz, hogy az ember jól érezze magát és pihenjen, sőt el sem kell hagyni az országot. annyi termélszeti kincset és szépséget rejt ez az ország, hogy csak győzze az ember felfedezni és bejárni.

După vizitarea Chei am luat câtre casă, la ora 10,30 noaptea am şi sosit şi aşa s-a sfârşit vacanţa noastră minunată. Eu sunt ferm convinsă că nu ai nevoie de bani mulţi pentru a te simţi bine şi a te odihni într-un concediu.Ba chiar nici nu e nevoie să treci graniţele ţării, atâtea comorii ale naturii avem la noi în ţară că nici n-ai crede, numai timp să ai să descoperi şi să vizitezi pe toate.

1 megjegyzés:

Gabi(2*mama) írta...

Bine ati revenit! M-am bucurat alaturi de voi si am admirat si eu frumusetile pe care ni le-ati aratat.
Cu drag Gabi