2011. október 17., hétfő

Hortenziakoszorú - Coroniţă din hortenzii

Se nem varrás, se nem kötés (az is lesz hamarosan), most egy kis virgkötészet jön. Láttam a múltok ezen a blogon egy nagyon szép koszorút hortenziákból, akkor már mondtam ilyet én is csinálok. Me eljött a napja, csak én trombitafolyandár ágakból kötöttem az alapot és drót helyett rafia szálakkal kötöztem. Fel is kerül a bejárati ajtóra és nekem nagyon tetszik :)
Amúgy a kerben a télire elpakolás tart, illetve a növénykék előkészítése, mármint amit kell lenyírni, és/vagy takarni meg ilyesmi. Lett két új magas ágyás is, mert bevált az a kettő amit a nyár elején csináltunk. Már tettem el tavszta is ezt azt, dugványoztam vörös- és fokhagymát, vetettem hónapos retket, salátát és fodros petrezselymet és szeretnék még korai sárgarépát.
Behurcoltam a kinti virágokat, az angol muskátliaim most a legszebbek, és javán virágzik még a leander és a hibiszkusz is.
Újra virágzik bent a Lepkeorhideám, jó darabig virgozni fog mert rengeteg felé elágazik és tele van bimbókal és még lesznek többen, úgy örölök, hogy jól érzi magát nálam.


Acum nu voi scrie nici despre cusut nici depsre tricotat (va urma şi aceasta în curând), acum voi scrie despre creaţia mea din flori. Pe acest blog am văzut nu de mult o coroniţă din hortenzii, şi imediat am spus că aşa ceva şi eu voi face. Baza am făcut-o din crengi elastice, şi cu fire de rafia am prins florile pe ea şi cam atât :). am şi pus pe uşa de intrate, îmi place mult :) Afara se fac lucrări de pregătire a plantelor pentru iarna, cele sensibile am dus deja în casă, altele vor fi acoperite. am făcut două straturi noi, pentru că cele făcute la început de vară au "funcţionat" perfect. Am pus deja una alta pentru primăvară: ceapă, usturoi, salată, ridichi roşii, pătrunjel cu frunză creaţă şi am să mai pun şi nişte morcovi timpurii, vom vedea ce va ieşi :) Înauntru înfloreşte hibiscusul şi oleandrul adus înauntru din curte şi şi muscatele acum sunt în cea mai bună formă. Îmi înfloreşte din nou orhideea primită primăvara, are doar o tijă florală, dar cu foarte multe ramificaţii pline de bobocii în diferite stadii, mă bucur mult că se simte bine la mine :)

5 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szép lett az ajtódíszed:) Ügyes vagy.:)

florentine írta...

Nagyon szép, kár, hogy nekem már nincs hortenziám. Jövőre...

Ági írta...

Csilla, olyan szép, ízléses dolgokat készítesz, és olyan sokoldalú vagy... mindig örömmel látogatok ide, ha látom, hogy új bejegyzést írtál :)

amilgade írta...

Nagyon tetszik!! Remélem jövőre nekem is több virág lesz a bokron! ;-)

Csilla írta...

Köszönöm a kedves hozzászólásokat :)
Amilgade, nekem van vagy 4 hortenzia bokrom azért aztán volt mit kopasztani :)