2009. június 1., hétfő

Csipke pulcsi és fonalak - Pulovăr dantelat şi fire de tricotat

Elkezdtem egy csipke pulcsit magamnak ennek a mintának az alapján amiről ebben a bejegyzésben írtam. Köszi Lomaquilt a segítséget, még egyszer. Rém babrás minta, nagyon-nagyon kell figyelni, e mellett nem lehet tévézni csak ha elég ha háttérzajként hazsnáljuk, főleg a fonákja sorokat nehezen szokom meg. Elég lassan haladok is vele, kb. 20 cm van meg, ez olyan 5 óra munka. a fonal ugyan az mint a Lilla csipke kardigánjánál, csak ebben az esős időben nem tudok jó fotót készíteni.



Am început să împletesc un pulovăr pentru mine după acest model, despre care am scrin în acest post. Merge foarte încet, este un model foarte complicat, modelul merge şi pe dos. Sînt gata cu cca 20 cm pe care am făcut-o în vreo 5 ore. Firul este identic cu cea din care am facut şi pt Lilla, dar acuma cu vream asta noroasă, ploioasă nu pot să fac poze mai bune.

Ezt a pár gombolyag fonalat most turiztam a multhéten, mindre van pár elképzelésem, hogy majd mi lesz belőlük :o)


Aceste fire săptămâna trecută am găsit la un SH, deja am ideei ce voi face din ele :o)

5 megjegyzés:

Kriszta írta...

Örülök, hogy sikerült a minta, nagyon jól mutat, még ha babrás is :)
Azt a, szép fonalakat találtál, hogy én miért nem tudok egy ilyen turit találni... :(

Csilla írta...

Ki-ki lehet fongi jó fonalakat, de csak így 1-2 gombócot, ritkábban egy-egy pulcsira valót. Votl egy almazöldtől picit sötétebb zsenília amiből volt egy pulcsira való (olyasmi jellegű mint a lila a kupac tetején, valamivel vastagabb), ha érdekel és még lesz mikor megint megyek megveszem neked, 1 lej egy ilyne 5 dekás bombolyag, abból volt vagy 6 ha jól emlékszem.

Kriszta írta...

Köszike, nagyon aranyos vagy, de a zöld valahogy nem hat meg. Na meg csak irigykedem a fonalak miatt, de venni nem merek, mert akkor soha nem készülnek el a terveim az otthoni fonalakból (pedig jócskán fel van halmozva nekem is :D :D)

Névtelen írta...

Szuper fonalakat fogtál ki, sok szépséget kívánok belőlük!

Ez a minta pedig nagyon mutatós, megéri vele foglalkozni, nagyon különleges pulcsid lesz.

Csilla írta...

Kriszta! Nálam is hasonló a helyzet, két óriási cigis karton doboznyi fonalam van, d emégi is el-el csábulok. ezek többnyire különlegesebb fonalak, amik amúgy egy vagyon, igaz csak kevés szokot lenni belőlük. A zöld engem sem hat meg, azért is nem vettem meg.
Mágnes! Kösz, majd jövök és mutatom amikor készül belőlük valami.
Nekem is tetszik a minta, csak jó babrás, de tényleg különleges lesz.