2009. június 8., hétfő

Kék csíkos mellény - Vestă cu dungi albastre-albe

Meséltem a mult héten, hogy már megint elkezdtem valamit kötni amit bárhol bármikor lehet csinálni. Volt egy adag kék és fehér fonalam, de csak maradékok. Már kötöttem belőlük egy pulcsit vagy 5 éve (ezt is mutatom majd) és még maradt egy mellényre való. Csupa effekt fonal, mind-mind turis. Amúgy nem egy nagy durranás a mellény hisz csupán 4 sima 4 fordított, amik 8 soronként felcserélődnek sakktáblaszerű mintát adva ki, de mivel a fonalak elég érdekesek, több fotót is mutatok. Egy hete kezdtem, már majnem kész a háta, 4-5 sor hiányzik és az eleje is ahol a V kivágás egyik oldala szinte teljesen kész, aztán össze kell varrni és szegélyt kötni a nyakára és a karöltőre. A sárga kagylómintás is halad a háta karöltőnél tartok most.



V-am mai scris să iarăşi am început ceva de tricotat la care pot să lucrez oricând oriunde. Am avut ceva rămăşiţe de materiale albe şi albastre, am mai făcut din ele un pulovăr acum vreo cinci ani - veti vedea si pulovărul în curând. Toate sunt fire mai deosebite, toate din SH. De altfel modelul nu este deosebită, fiind formată din 4 ochiuri pe dos şi patru pe feţă, care se schimbă după 8 rânduri, formând aşa model de tablă de şah. Dar cum firele sunt mai interesante vă arăt mai multe poze. Cam de o săptămână am început să fac, mai am puţin şi-l temin.
Lucrez şi pe cea din fir galben cu modelul dantelat, spatele este deja la înălţimea mânecilor.

5 megjegyzés:

Kriszta írta...

Szépek ezek az effekt fonalak, és érdekesen alakulnak kötés közben :)

Ela írta...

O sa iasa splendit! Firele de efect ii dau un farmec aparte! Iar albastru este culoarea mea preferata!
Ela

amilgade írta...

:-) Nekem nagyon tetszik, pont a változatosságuk az, amire rögtön felfigyel az ember!

Csilla írta...

Igen lányok, szerintem is nagyon jópofák ezek a fonalak, és nem is tudsz belőlük mintát kötni, hisz a sok bogyótól úgy sem látszik, még ha nem is bogyós akkor is nem egyforma vastag végig meg kissé hullámos maga fonal.
Da, Ela sint forte dragute aceste fire de efect, si nici nu poti face modele cu ele ca nu se vede au atatea bobite pe ele :o)

QUILTONLINE írta...

inainte de a descoperi lucrul din peticele( 2 ani) lucram foarte mult cu andrelele...am lucrat zeci de pulovere din mohair pentru fiica mea cu 20 ani in urma....si acum sunt pasionata de a cauta fire deosebite dar din pacate nu am pentru cine lucra..era o odihna activa ..
ai imbinat superb aceste culori si ai pentru cine tricota fiindca ai un puisor de OM minunat.felicitari