2009. június 26., péntek

Kötős körkérdés 2 - Tricotaje - întrebări 2

Megjelent Helennél a kötős horgolós kérdéssorozat második kérdés párja, ezekre válaszolok ebben a bejegyzésben.

Miben tartod a kötő- és horgolótűidet? És az elkezdett munkát?

A tűket többnyire dobozokban tartom, de nincs sajnos igazán szép tűtartóm, lehet varrok egyet amit föllehet akasztani és abban lesznek majd a körtötőtűum, az egyeneseknek meg marad a doboz. A megkezdett munkákat többnyire kosarakban tartom, főleg mert kosármániás vagyok, mindegy miből van (vessző, csúhő, nád, tengerifű, műanyag inkább nem), csak kosár legyen. A képen a már egy ideje folyamatban levő csipke pulcsi részei és a hozzá tartozó fonalak vannak egy nagyobbacska kosárban, de még jár hozzá a minta is és egy jegyzettömb ahová fölírom, hol hagytam abba a kötést, mert annyira bonyolult, hogy csak így tudom követni.

Egyszerre hány munkán szoktál dolgozni?

Próbálok egyszerre csak egy munkán dolgozni, de ez ritkán jön össze, többnyire kettő van párhuzamosan munka alatt, de előfordult már, hogy három is volt.


Au apărut pe blogul lui Helen alte două întrebări legate de tricotat, acum răspund la ele.

În ce le ţi acele de tricotat/croşetat, respectiv lucrările începute ?

Acele le ţin deobicei în cutii, dar nu am o cutie frumoasă pentru ace. Poate voi face ceva săculeţ suspendabil pentru acele de tricotat circulare, air cele drepte vor sta tot in cutii.
Lucrările începute de obicei le pun în coşuri, sînt nebunită după coşurile de toate felurile în afară de cele din plastic. În poză sînt în coş firele şi părţile de la pulovărul dantelat început de cca o lună împreună cu modelul şi un carneţel unde îmi notez unde am rămas cu tricotatul, pentru că altfel nu pot urmări, aşa de complicată este modelul.

Cîte lucrări ai de odată începute ?

Încers să am numai una, dar de multe ori nu reuşesc, deobicei am două, dar s-a mai întămplat să am şi trei.

4 megjegyzés:

Kangamama írta...

Te nagyon rendes kislány vagy, én mindeg csak úgy lerakom szegény kötésemet..

Kriszta írta...

Hihi... csak vigyorgok a kosármániádon, merthogy az nekem is van, nagyon is, valahogy úgy vagyok vele, mint Gombóc Artúr a csoki, van kicsi kosaram, nagyobb, meg még nagyobb kosaram.... szóval mindegy milyen, csak kosár legyen :D

Kriszta írta...

Elírtam picikét... Gombóc Artúr a csokival :D :D

Csilla írta...

Annyira azért nem vagyok rendes, az alapanyagok eléggé szanaszát vannak a dolgozószobában, csak az aktuális kötés szokot ilyen szépena helyén lenni.
Kriszta, nálam az a baj, hogy én sok mindennel vagyok így nem csak a kosarakkal. így gyüjtöm a fonala, az anyagot, a különféle varrós és kötős eszközöket és még ki tudja mi mindent ami most eszembe sem jut.