2009. június 1., hétfő

Nudli gyártás és egyebek - Întindere de aluat şi altele

A multnap mikor még jó meleg volt és rajtam is volt szalmakalap, Lillának megtetszett a kalapom és lenyulta, ezt a fotót készjtettem róla, olyan mint egy kertészkedő manócska, szerintem.
Szerdán délután nudligyártásba fogtunk, amit mint gondoltam Lilla nagyon élvezett. Igazi nudlikat nem csinált, de lapogatta, vagdosta torta spatulával, gyömöszkölte. Kicsit lágyra sikeredett a tészta, és amikor ő összegyömöszölte a kis kezeiközt szépen összeragatd a keze, tiszta tésza volt, szórtam rá liszetet neki, hogy letudjuk szedni, na ő akkor az arcához nyult, az egyik képen látszik is, hogy olyan mint egy kis molnár gyerek. aztán persze szépen megettük az elkészült nudlikat. Jó móka volt, ahogy a képeken is látszik, még lesz ismétlés az biztos.
A hétvégén itthol voltak a sógornőmék (Csongrádon élnek). Karácsonykor voltak utoljára, így persze Manó kicsit félénk volt elejinte, de aztán nagyon jól összehaverkodtak.
Multhéten csütörtökön voltunk a vojta terapeutánknál, csak játszott Manó, már nem kell tornázni több mint egy hónapja. Hála Istennek minden rendben halad, már csak ősszel két évesen kell menni ellenőrzésre, meg aztán még ilyen kontollokba bizonyos időnként. Még van pici nem megfelelő görbület a derekánál és a vállánál, de azt mondta az Emese, hogy el fog mulni.
Manóm amúgy most, hogy már jár, nem ér rá rendesen enni, így nem is hízott csak nőtt az elmult hónapban, de ez várható volt, amúgy meg eszik ő annyit amnennyit neki kell (most 86 cm magas és 11,9kg).



Când încă era timp frumos şi eu purtam pălărie de paie, Lilla mi-o luat pălăria, prima poză atunci i-am făcut-o. Aşa arată ca un pitic grădinar, după părerea mea.
Miercuri făceam "nudli" un fel de gnochi, şi Lilla întinead alutul cu mine, tare bine s-a distrat, aşa cum se vede şi în poze.
În week-en era acasă cumnatămea (stă la Csongrad în Ungaria), n-au fost de crăciun. La început Lilla era puţin timidă dar s-a împretenit repede şi se distrau foarte bine.
Joi am fost la terapeuta vojta şi nu mai mergem numai toamna când face 2 ani şi după aceea în controll periodic. Exerciţiile numai trebuiesc făcute de o lună, mai are un pic de curbură ne potrivită la umerii şi la miloc dar astea vor dispare.
De când umblă nu mai are timp să stea şi să mânănce, de aceea n-a mai luat în greutate a crescut numai în înălţime ( are acum 11,9 kg şi este de 86 cm înaltă), nu mă stresez mânăncă ea cât are nevoie.


5 megjegyzés:

...tiktakro... írta...

Multumesc de rinduri ;) ! si eu iti urmaresc blogul si toate nazdravaniile lui Lilla de multisor...nu am avut insa curaj sa ma prezint :). Acum da !
wow! ce-as mai fi mincat si eu niste nudli cu pesmet si zahar...cind eram micutza si mama mea imi facea identici ;) iti doresc zile insorite de-acum...
Teodora.

Csilla írta...

Ma bucur ca totusi ai scris, te mai astept :o)
Sintem putini in tara cu acest hobbi sa tinem legatura.
Pe tine Kata mi-o recomandat, de atfel, banuiesc ca si la tine tot asa a fost, ea este punctul de legatura :o)

Kangamama írta...

Mindig figyelgetem a kislányod, nagyon aranyos! Nézz be kérlek hozzám, meghívtalak egy játékra!

Csilla írta...

Köszi Kinga! Láttam már korábban, hogy meghívtál egy játékra, már agyalok is rajta :o)

amilgade írta...

:-) Nagyon aranyos a kislányod!! ;-)