2010. április 8., csütörtök

Nyuszi ül a fűben.... Iepuraş în iarbă...

Már a Húsvéti képen is láthatátok ezt a kötött nyuszit, de most külön is megmutatom és a tojásokat is. A Praktika magazin márciusi számában van egy koszorú hungarocell tojásokból amik fonallal vannak bevonva és középen egy nyuszi csücsül, na ezt szerettem volan én is megcsinálni. A tojások is elkészültek, külön vettem hozzájuk Catani pamut pasztell színű fonalat és a nyuszit is megkötöttem ahogy a leírásban szerepelt, nézem én, hogy elég nagy lesz de kötöttem búzgón, össze is állítottam csakhát kiderült, hogy nem szabad a leírás után menni mert tényleg nagy lett. Így aztán mivel, hogy nem volt már időm másikat, kissebbet kötni nem állítottam össze a koszorút, hanem hurkapálcára szúrtam őket és beszúrtam a búza közé és a nyuszit is beültettem a mini búzamezőbe, ahonnan ki is került és Lilla meglelte az egyik bokorban vasárnap reggel:) Ehez a nyuszkóhoz elhsználtam kerek 30g fonalat ami fonalfalós, de úgye nem sokat oszt vagy szoroz. Jövőre majd kötök egy kisebb nyuszit és megcsinálom a koszorút hisz lesz Húsvét jövőre is.


În colajul de Paşti edja aţi putut să vedeţi acet iepuraş tricotat. Într-o revistă am văzut o coroniţă din ouă de polistiren îmbrăcate în fire de tricotat, coroniţa a mai fost decorată cu un iepuraş tricotat, asta am vrut şi eu să realizez. Pentru ouă am luat fire Catania şi le-am şi făcut frumos, şi iepuraşul am realizat dar nu ar fi trebuie să mă orientez după descriere că a ieşit prea mare, am văzut eu deja în timpul lucrului că e cam prea mare dar dacă l-am început l-am şi terminat. Deja gata făcută am văzut că chiar e prea mare dar neavând timp să fac alta, n-am mai făcut coroniţă din ouă ci am pus ouăle pe beţişoare şi le-am aşazat frumos în mini lanul de grâul şi tot acolo am aşezat şi iepuraşul, care după o vreme s-a mutat în grădină şi a fost găsită de Lilla duminic dimineţa :) Voi face la anul un alt iepuraş şi voi realiza şi coroniţa, că doar va fi Paşte şi anul viitor :)



5 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nekem tetszik így nagyban, olyan igazi kis gyerekmarkolós nyuszkónak nézem :))) Nagyon szép színeket találtál a tojcsikhoz :)

krisz írta...

Milyen jól megoldottad!Jól mutat a búzamező közepén!

Csilla írta...

Kriszta én is csípem, csak a koszúrúhoz nem passzolt, megmarad ez is csak jövőre kötök egy kisebbet majd. ez olyan 15 cm magas a fülek nélkül, felelemt füllel van több is mint 20 cm a tojások meg csak rendes tojás méterűek, szóval kisebb koszorút lehet belőlük "fonni", de semmi baj lesz húsvét jövőre :)

Zsófi írta...

Nagyon jól sikerült! :-)

Csilla írta...

Mint tudod nem bonyolult az elkészítése bár elég általános leírás van hozzá...