2010. április 8., csütörtök

Vásznakat festettem ... - Am vopsit ieri pânze


tegnap, a hímestojás festőlében, ami hagymahéjból volt és kukrumával. Az ötlet Vacskamatitól jött, köszi a részletel leírást. Nagyon élveztem ezt az egészet. Lett két bézses egy sötétebb és egy világosabb, egyik többet másik kevesebbet ült a lében, és lett két sárga, szintén egy világosabb és egy sötétebb, ezeket egyenesen imádom. Kicsi vásznakat pingáltam, olyan 50x100 cm-es darabokat, de ez csak a bemelegítés volt :)





Ieri am vopsit pânze de bumbac, cele care au ieşit bej sunt vopsite cu lichidul rămas de la vopsitul ouălor cu coajă de ceapă, iar cele galbene sunt vopsite cu curcuma. Tare mult mi-a plăcut toata procedura. Aşa la prima încercare am vopsit doar bucăţi mici de material, cam de 50x100 cm, dar vă spun din nou că asta era doar îneputul :)

7 megjegyzés:

Kriszta írta...

Wow, hogy te mikkel nem foglalkozol :)

amilgade írta...

Szépek lettek a színek!! Én is egy ideje azon gondolkozok, hogy festeni kellene. De nem merek! ;-)

T REKA írta...

CSODASZÉPEK LETTEK A FESTMÉNYEID!!!
IGAZI MELEGET SUGÁROZNAK!!

krisz írta...

Milyen szép tavaszi szinük van!Egyre jobban érik nálam is ez a festős téma,de még nem mertem belevágni.

Csilla írta...

Nem kell hozzá nagy bátorság csak neki kell fogni :) és így húsvét után adva volt a festőlé, mármint a hagymás a másikat meg egyszerű összedobni.

Elena írta...

Si eu am vopsit cu coji de ceapa rosie, boia, ceai devrde si am facut niste carduri dragute. Abia astept sa vad ce vei face tu!

Csilla írta...

Ce idei minunate elena, voi mai face si eu incercari. Nu am inca planuri cu ele, doar vroiam sa testez :) Vor fi bune pentru ceva :)