2010. augusztus 3., kedd

Királylány pulcsi WIP1 - Pulovăraş de prinţesă WIP1

A multhéten kezdtem meg Lillának egy kis pulcsit 80% akril és 20% gyapjú fonalból 2,5-es tűvel, az alja halfarokcsipke, aztán "bordás" csipke, majd a felsőrésze és az ujja alakul királylányosan, de ezt még nem tudom mutatni.
Először körbe akartam körni, háromszor is sikerült megcsavarni valahogy, pedig figyeltem, de komolyan, ha akarnák nem tudnék ilyen Möbiuszt vagy mia szöszt kötni most meg csak úgy sikerült :)


Încă săptămâna trecuta am început un pulovăraş pentru Lilla dintr-un fir 80% sintetic şi 20% lână, lucrez cu andrele de 2,5. Partea de jos este dantelată apoi urmează dungi cu găurele şi partea de sus şi mânecile vor fi în stil prinţesă, dar asta încă nu vă pot arăta. Iniţial m-am gândit să-l împletesc circular, dar de trei ori am fost nevoită să-l desfact pentru am reuşit să-l răsucesc cu toate că am fost foarte atentă, dacă intenţionam să fac aşa precis nu reuşeam :)


6 megjegyzés:

Zsófi írta...

Igen, a cakkos szegély mindig visz bele valami királykisasszonyosat. :-D

Hosszú ujjnál a bő kézelős megoldás is és a szűk kézelős megoldás is nagyon jó a cakkos szegéllyel. Gondolom, vékony a csuklója: szűknél a 3 cakk nekem már bevált. :-D

Zsófi írta...

Ja, a forgást még az első sor után is le kell ellenőrizni, mert még akkor is el tud forogni - csak egyetlen száll tartja.

Illetve van még egy megoldás: az előkötés. Egy ugyanannyi szemből álló egyenes darabot készítesz, amire rákötöd már körben a valódi darabot. Ezt az elődarabot meg lebontod. Az első pár sort ilyenkor célszerű csőkötéssel vagy csavartan elkészíteni. A youtube-on láttam már rá videót, érdemes megkeresni.

Kriszta írta...

Csak összejön lassan úgy látom :) Viszont az is látszik már, hogy nagyon szép lesz :)

nöné írta...

Ez tényleg királylányos pulcsi lesz, szép a színe, a mintája!
Csavargás:o) Nem vagy vele egyedül:o)

Mánya írta...

Igazi tündérkirálylányos pulcsi lesz ez! Alig várom, hogy mutasd a kis tündéreden :)

Csilla írta...

Zsófi, köszi a tippeket, hasznosak! Remélem hamarosan elkészül, még jön benne egy-két trükkös megoldás :)