2010. augusztus 28., szombat

Tali volt nálam - A fost o întălnire la mine

Igen, már bő egy hete,de valahogy nem jutottam oda, hogy írjak róla, pedig remek volt.
Nem voltunk sokan, Kriszta, Teodora, Hajni az unokahugom és Noémi , egy szatmári barátnőm és persze jómagam.
Elsőnek Kriszta érkezett aki bár az ágyból nem rángatott ki mert felkeltem a pogácsákat kiszaggatni és kelni tenni, de pizsamában voltam és hamar összekaptam magam mikor hívott és mondta, hogy itt van már pár percre tőlünk :) A család többi tagja is hasonló állapotban volt, de összekaptuk magunkat és együtt reggeliztünk mákos buborék kalácsot és kakaót :) A receptek mind Limara blogjából valók, egyszerűen szuperek.
Kriszta hamar összebarátkozott Lillával, hamarosan együtt kirakóztak :) Este már egy szobában aludtak és Lilla közölte, hogy szeretei Kisztanénit (igen ez nem elírás, még nem megy jól az r hang:))
Később megjött Teodora is, és komolyabban elkezdődött a kézimunkás csevely. Szép kis megelepiket kaptunk mind. Én egy horgolt nyakláncot Krisztától és sok szép dolgot Teodorától (decupaqe-olt vázát, dekorcserepet, sk fulbevalót, nyakláncot). Köszönöm lányok. Én megmondom őszintén nem készültem meglepivel, majd legközelebb.
Hamarosan megjött Hajni is és akkor aztán beindult a fonal nézegetés, magazin lapozgatás, kötős-horgolós minták böngészése és a Teodora csodás quiltjeinek a megcsodálása. Közben volt pogi evés, mert kisültek közben, limonádés hűsölés és fagyis kávé iszogatás. aztán megebédeltünk ( grill pácolt csirkemell nyársak voltak és sütőben sült krumpli na meg sali). Végül fagyival zártuk a menüt (sk nutellás és madártej fagyi, tejszínhabbal és sk csokiöntettel) :) ezeket csak azért írtam le, hogy lehessen irigykedni azoknak akik nem jöttek el :)))
Később pár perce befutott Noémi is, megcsodáltuk az ő kötései it.
Közben kicsicsajos tali is volt. Lilla alapból jól el van az unokatesóm 8 éves lányával, Erikával, ha együtt vannak semmi gond nincs velük (amúgy meg Erika nekünk keresztlányunk Lilla meg Hajniéknak). Noémi lánya ugyan csak 1 hónappal nagyobb mint Lilla de ritkán szoktunk találkozni így a kicsik sincsenek összeszokva és most meg Lilla pont akkor lett lefektetve mire Izabella megjött anyukájával.
Nagyon jó kis tali volt, de én megmondom őszintén, hogy én nem fotóztam, egyrészt a háziasszonyi tetendőimmel voltam elfoglava másrészt meg lusta is voltam, a Kriszta fotói nem sikerültek így csak a Teodora fotóiból tudtam kölcsön venni egyet.


Da, a trecut deja o săptămână de la întălnirea de la mine, dar acum am reuşit să mă pun să scriu desprea ea, cu toate că a fost o întrunire foarte reuşită. Todora aşa frumos a scris desprea ea ca prezentarea mea va fi doar o încercare să o ajung. Eram puţine dar ne-am simţit foarte bine, Kriszta, Teodora, verişoara mea Hajni şi Noemi oprietenă din Satu Mare, da şi evident eu :)
Prima care a sosit era Kriszta, cu toate nu a reuşit să mă scoată din pat, pentru că m-am sculat să prepar pogăcelel, dar când m-a sunat eram încă în pijamele împreună cu mica mea familie. am luat mijul dejun împreună, un cozonac interesenat cu mac împreună cu câte o cană de cacao.
Apoi a sosit şi Teodora şi am încep din plin să vorbim despre tricotat, croşetat. am primit şi nişte cadouri superbe, de la Kriszta un colier croşetat drăgălaş, de la Teodora o vază şi un ghivece decorat foarte frumos, nişlte bijureii şi o revista. Vă mulţumesc fetelor! De data asta eu nu m-am pregătit cu cadouri, maybe next time :)
Peste foarte puţin timp a sosit şi Hajni şi ne-am apucat să răsfoim refiste, să pipăim fire şi să discută despre lucrările fiecăruia, admiram quilturile minunate ale lui Teodora. Între timp gusatam pogăcelel proaspăt scoase din cuptor, am băut limonadă home made şi cafea cu îngheţată. apoi am servit prânzul ( frigpruri la grill din piept de pui cu cartop prăjiţi la cuptor şi salată). Meniul am terminat cu îngheţată home made (cu nutella în care eu puneam bucăţele de alune şi nu stafide, cu gust de lapte de pasăre) evident cu frişcă şi sos de ciocolată. Am prezentat meniul doar vă vadă cei care nu erau aici să vadă ce au pierdut :)))
Noemi intra doar pentru câteva minute dar am admirat şi lucrurile ei frumoase. Era de faţă şi fica lui Hajni de 8 ani, fetele noastre mereu se simt minunat împreună. aşa noi puteam să vorbim despre fire şi altele lucruri hande made pentru că fetele se jucau frumos împreună.
Era o întălnire foarte reuşită, sper că se va mai repeta. eu nu făceam poze , eram ocupată cu roul de gospodină dar îmi era şi lene, deci am luat o poză din cele făcute de Teodora.


2 megjegyzés:

nöné írta...

Most irigykedek, mert sokáig volt együtt egy jó társaság:o)

Dana írta...

Ce bine v-ati distrat! Data viitoare sper sa pot participa si eu.... Felicitari Csilla pentru initiativa.
Cu drag,dana