2011. október 31., hétfő

Őszi dekor - Decor de toamnă

Októbert pár őszi dekor elkészítésével és bemutatásával zárom. Engem felháborít ez az előrerohanás az időben, hogy a hipermarketek szórólapjai és polcai már karácsonyi dekorokkal és ajándék ötletekkel vannak tele, legyen egy kicsit ősz is, szerintem.



Iau rămas bun de la luna octombrie pin crearea şi prezentarea unor decoraţiuni de toamnă. Pe mine mă revoltă faptul că broşurile şi rafturile supermarekelor e plină de ceoraţiuni şi cadouri de crăciun deja în octombrie, să fie şi tomană puţin, zic eu...

Ezt a koszorút, ajtódíszt még szombaton csináltuk Lillával, ő annyiban segített, hogy jött velem csipkebogyó ágat szedni, ugyanis ennek a koszorúnak az elkészítése komoly veszélyekkel jár. A sündisznó kutyafüle szúrásban a vadrózsához képest, vastag kesztyűn is képes átszúrni. Ez a kis koszorú vadrózsaágakból és bogyókból na meg vadszeder ágakból és levelekből készült, rafia szálakkal átkötve. Ide nem messze lehet vadrózsaágakat gyűjteni ez az előnye ha az ember a nyúllal szemben lakik :), mármint az egyik előnye, mert én csak kényszerből költöznék vissza a városba, annyira megszoktam a nyugit.



Această coroniţă am făcut încă sămbâta cu Lilla, ea a venit cu mine la cules de crengid e măceş, altceva nu prea putea să facă pentru că crearea coroniţei e destul de periculoasă. Un arici nu te înţeapă aşa cum poate să te înţepe aceste crengi, chiar şi prin mânuşi de protecţie. Coroniţa e din crengi şi fructe de măceş, crengi şi frunze de mure sălbatică, legate cu fire de rafia. La doi paşi de casa noastră poţi culege măceş, acesta fiind una dintre avantajele faptului că stăm vis-a-vis cu iepurele, zic una, că eu nu m-aş muta înapoi la oraş numai dacă tare ar fi musai, aşa m-am obişnuit cu liniştea.

Tegnap kirándultunk egy erdőben és rengeteg juharfa levelet gyűjtöttönk, már eleve azzala szándékkal, hogy én rózsákat akarok készíteni belőle. Mikor megláttam ezen a blogon ezt a klassz kis leírást tudtam ilyen nekem is kelle. Persze nem lett olyan szép mint a bemutatott de én meg vagyok elégedve az első próbálkozással. Egyből két csokor is készült egy a nappaliba egy meg Lillának, annyira megtetszett neki.



Ieir am fost la plimbare într-o pădure şi am cules muuulte frunze, cu scopul de a face buchete de trandafiri din ele. Când am vazut pe aces blog această prezentare am spus că aşa ceva şi eu vreau să fac. Desigur ale mele nu au reuşit aşla de frumos cu sunt cele din prezentare dar eu sunt mulţumită de prima mea încercare. Am făcut două buchete una pentru livind şi una pentru camera lui Lilla, aşa de mul i-au plăcut şi ei.



3 megjegyzés:

Kati írta...

Ez igen, csodaszépek lettek, főleg azok a csokrok.

Annamari írta...

Gyönyörűek :)
Már kezdődik a karácsonyi pénzcsinálás a bevásárlóközpontokban? Mindent megtesznek a minél nagyobb profit elérése érdekében. Szomorú, hogy erre redukálják ez egészet :(.

amilgade írta...

A levelekből készült dogok valami istenik!!! Köszönöm a linket!!!