2009. március 31., kedd

Készülnek a párnák - pernuţe de primăvară

Délben kiszabtam a négyzeteket és a téglalapokat, most este meg elkezdtem a varrást. Sikerült is megvarrnom mind a 12 blokkot. Egy-egy párna 6-6 blokkból fog állni és még lesz egy egy blokknyi széles és három blokknyi magas téglalap a keskenyebbik oldalon amire rátétes virágok fognak kerülni, így végül négyzet alakú lesz a párna. Még ez a nagy téglalap nincsen kiszabva, de már tudom, hogy egy sárga-fehér apró kockás anyagból fog készülni, azt viszont még nem tudom, hogy egy nagy virág vagy több kicis kerüljön rá, ez a téglalap 14x42 cm nagyságú lesz.

Az én kis Manóm eléggé meg van fázva, egész nap nagyon csorgott az orra, este egy kis hőemelkedése is volt, remélem holnapra jobbal lesz. Éjjel 12,30-kor megébredt és nagyon nehezen aludt vissza, szegénynek nem elegek a fogai most még ez a nátha is.


În timpul zilei am reuşit să croiesc pţtratele şi dreptunghiurile, iar acum seara am început să cos. am reuşit să cos toate cele 12 blockuri. Câte o perna fa vi alcătuită din câte 6-6 bucăţi de blockuri şi un dreptunghi cu lăţime de un block şi înălţime de 3 blockuri (14x28 cm), deci aşa pernuţa va fi de formă pătrată la urmă. Dreptunghiul acela mare va fi simplă dar o să pun nişte flori prin aplicaţii pe el. Acest dreptunghi încă nu este croit, va fi dintr-un material cu pătrăţele alb-galbene, dar nu ştiu încă să fac o singură aplicaţie mai mare sau mai multe mai micuţe.

Sărăcuţa mea este răcită azi seara ave şi puţină temperatură, sper că pe mâine o să fie mai bine. az noaptea s-a trezit la 12,30 şi foarte greu s-a liniştit.

Most már megyek aludni, jó éjt mindenkinek aki még fent van.
Şi acum mă duc să dorm, noapte bună tuturor.


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szióka,

Hú, ez nagyon szépnek ígérkezik :)
Gyógyulást a kis Manódnak :)

dandrea írta...

Szerencsere az igazi Tavasz is megerkezett, igy aztan a bacik is elpusztulnak, es Lillacskat sem kinozzak majd

Ela írta...

Ce culori vesele si placute!Mult succes!
Ela

Csilla írta...

Multumesc Ela.