2009. március 23., hétfő

Varrógép és egyebek

Az elmult napokban nem sokat alkottam, csak a mellénnyel haladtam, mert azt van, hogy tudom Lilla mellett is csinálni, amig ő játszik én kötök pár szemet, játszok kicist megint kötök pár szemet, így már kész majdnem a fél háta és az elejének az egyik része egészen a válláig, most kell csináljam a mások oldalt. A hétvégén és ma is nagytakarítottam. Mind mondták az esőt, ezért meg akartam csinálni, legalább a nagyját, már csak kevés van. Be kell azért valljam, hogy a könyvespolcot nem pakoltam le és a gardróbban a dobozokat sem (reménykedem hátha nem sokkára lesz rendes gardróbunk és akkor már a helyére pakolhatok).
Holnap sem fogok varrni, csak kötni este tévézés közben. Napközben nem leszek itthol, csontkovácshoz kell mennem, rendbe kell rakni kicsit a hátam. Aztán meg beszerző útra megyek akarok venni pár tavaszias anyagot meg némi bútorszövetet is mert kellene varrni új húzatot a fotelekre meg egy nagy párnát az ágy fejtámlájára (fémvázas ágy és mindig lehullnak a párnák az ágyvég és a fal közé). A tavszi mintás és színű anyagokból párnákat, székpárnákat és terítőket szeretnék varrni, na meg ajtókoszorút és pár apróságot.
Most megmutatom az én varrógépem. Ezzel próbálok én alkotni, meg a kevés tapasztalatommal :o) Ő az én kis Vikim :-o) Nem tudom mennyi idős mert eleve használtam vettem (2002 elején), nulla varrás tudománnyal. Amikor megvettem be sem tudtam fűzni, nemhogy varrni, szegény kibírta az én ügyetlen próbálkozásaim. Amúgy igazán strapabíró, volt, hogy 5 réteg vékony farmer anyagot is varrtam vele, meg triplán hajtva szegtem fotelhúzatot bútorszövetből, szóval erős kis gép, érzik is a súlyán, csak hát keveset tud, sajnos az anyagtovábbítót sem lehet sűllyeszteni így nálam a kukacolás egyenlőre kizárva. Ha nem egyenes tűzést akarok akkor nálam marad a kézi tűzés, még egy jó darabig.



1 megjegyzés:

katafolt írta...

Csilla,attól még tudhatsz tűzni !Vágj egy műanyag lapocskát és takard le a recéket.Ha van lyukas,stoppoló vagy hímzőtalpad,lazáts egy kicsit a szálfeszességen és már kukacolhatsz is.A régi Pfaffommal számtalanszor megtörtént,hogy elfelejtettem leengedni a fogazatot és nagyon jól ment a kukac úgy is.NEM kell áj gép,próbálkozz ezzel !Nem hiszed el,de leszámítva,hogy a Phaffomon tönktrement a felső szálfeszesség,gyakorlatilag állíthatatlan,sokkal szebben gömbölyítem vele a görbéket mint az Aurora BSR-jével.