2009. április 13., hétfő

Ilyen volt nálunk a húsvét - Aşa a trecut paştele la noi

Vasárnap reggel volt tojáskeresgélés az udvaron a fűben, Lilla nagyon élvezte, hamar ráérzett a lényegre, szorgosan pakolászta a tojásokat a zacsiba. Aztán családlátogatások voltak, nagyikat és dédit látogattunk. Az egyik nagyinál még bringázás is volt, persze nem ő pedálozott, csak tolták, de nagyon tetszett neki.
Egész nap nem aludt semmit, így estére beájult az ágyba. Hétfőn nagyon sokat aludt, szegénykém, pótolta be az előző napi kiesést. Reggeli tejecskével is szépen vissza aludt és egykor már megint aludt. Délután kimentünk a közeli erdőbe a Szamospartra, ott volt kavicsdobálást meg séta, aztán voltunk hintázni is. Pihenős húsvét volt.
Végül csak elkészült a húsvéti koszorúm, vasárnap reggel, arről is mutatok képet. A lehető leg egyszerűbb, de nekem tetszik.
Készültem kajákkal is, de csak minimálisan, amennyit mi megeszünk, hisz nem vártunk senkit. Festettem is tojást, de csak párat (ebből is rakott krumpli lesz), hagymahéjjal, berzselésel technikával. Sütöttem kalácsot, meg kalácstésztából nyuszit, túrótortát és mogyorós, csokis aprósütit.
És fotóztam a csodaszép virágokat a kertben. Mind jót pihentünk húsvéthétfőn.



Duminica dimineţa am căutat ouă de ciocolată în curte , în iarbă, Lilla era încântată. Apoi ne-am dus în vizită la bunici şi străbunică. La una din bunici a mers cu bicicleta, normal că nu ea s-a dus singură, ci era împinsă, dar i- plăcut foarte mult. N-a dormit deloc toată ziua, seara era foarte obosită. Luni a dormit şi după mic dejun şi după masa, era obosită, trebuia să recupereze ziu de ieri. După masa ne-am dus la plimbare, în pădurea apripiată, de pe malul someşului, ne plimbam, şi aruncam pietre în râu. Era un paşte cu relaxare.
Duminica dimineţa am reuşit să-mi fac şi coroniţa mea de paşti. Este foarte simplă în culori pastel.
Am găti şi ceva mâncăruri tradiţionale, dar numai ce putem noi să mâncăm, pt că nu aşteptam pe nimeni. Nici vopsitul de ouă nu poate să lipsească, mai ales că îmi palce să fac, şi dacă nu avem la cine da, doar câteva bucăţi am făcut, cu coajă de ceapă au fost vopsite. Făceam şi cozonac şi iepuraş din aluatul de cozonac, un tort de brânză, ceva prăjitură din pandişpan cu cremă de ciocolată.
Cu toţi ne-am odihnit, eu am făcut poze la florile mele.


3 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nekem tetszik a koszorúd, a tojásaid is, de legjobban a szebbnél szebb virágaid :) Akkor most megvolt a pihenés, lehet újult erővel alkotni :D

Csilla írta...

Gondolom nem kell mondjam, hogy én is imádom a virágokat, főleg a tavaszi hagymásokat.
Igen, lehet alkotni, van is terv bőven. Ma megvettem maradék piros fonalat, még 25 dkg-ot, és vettem hasonló fehéret is, abból fél kilót volt, mind megvettem. De varrós tervem talán mégtöbb van.
Láttam a kendődet, nagyon szép lett, ügyes vagy. Sajnos nálad továbba sem tudok hozzászólni, másnál igen.
Levelet olvastad?

katafolt írta...

:-))