2009. november 5., csütörtök

Tököcskék - Dovlecei

Elkészült az első zöldség a babakonyhába. Violininek termett egy nagyszerű ötlete, azaz, hogy gyártsunk zöldségkete és gyümölcsöket a babakonyhába. Aztán Vacskamati még megtoldotta egy másik remek ötlettel, hogy ezek remek apróságok lesznek az adventi naptárhoz és majd karácsonyra megkapják a kis csajok a konyhát is ahol főzöcskézhetnek az apránként összegyűjtött hozzávalókból. Ami érdekes az az, hogy pont előző nap agyaltam sétálva azon, hogy kellene ilyesmiket varrogassak, mert Lilla is előszeretettel főzőcskézik a már meglévő edénykéivel. Én a tököcskéimet a weblapomon található leírás alapján készítettem el.

Este gata prima legumă din bucătăria de păpuşi. Violini a venit cu o idee fantastică, adică să facem zilnic câte o legumă sau un fruct pentru fetiţele noastre. Apoi Vacskamati a venit cu o altă idee, ca aceste legume să fie cadourile zilnice din calendarul de advent, şi apoi de Crăciun fetiţele vor primi şi bucătăria în care le voi putea folosi aceste ingrediente adunate bucata cu bucata. Este foarte interesant că chiar cu o zi înainte m-am gândit şi eu că ar trebuie să fac aşa ceva pentru că şi Lilla se joacă mai nou cu ele preparând una alta. Eu mi-am facut aceşti dovlecei după descrierea de pe site-ul meu (este pe maghiară dar dacă doriţi după poze puteţi să faceţi şi voi aşa ceva).

4 megjegyzés:

Kriszta írta...

Szuperötlet!!! És tök jók a tököcskéid :)))

Daniela írta...

Fainii dovleceii!
Si ce de preocupari frumoase si educative!:)

amilgade írta...

Milyen jó ötlet! Köszi a leírást is! Nagyon jó lett!!! :-)

Csilla írta...

Az ötlet nem az enyém (ahogy írtam is), a kivitelezéshez köszi a dicséretet, aranyosak vagytok :) amilgade, nagyon szívesen, készíts te is ilyesmit leánykádnak :)
Merci Daniela, urmeaza rosiile, ciupercile si capsuni :)