2009. április 27., hétfő

Segítsetek - pulcsi leírás

Van egy sokkal egyszerűbb. Ha valaki tud németük kérem szépen fordítsa már le a jelmagyarázatott. Nagyon szépen köszönöm.


14 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Sorban írom, ahogy a képen van:
1 sima
1 fordított
1 ráhajtás
2 sima összeköt
2 fordított összeköt

Csilla írta...

Köszi Anice, valami ilyesmire gondoltam én is a két utóbbi nem volt tiszta a kép alapján. Már csak azt nem tudom miért van kétféle minta. Küldej már emilben a teljes leírást, átnézed, lehet számodra kiderü? Ez egy teljes Sabrina magazinból való pulcsi, ha akarod átküldhetem neked is, szkenelve van meg.

Zsupszi írta...

Lehet, hogy körben kell kötni valahol? Az első minta mintha olyanra vonatkozna.

Csilla írta...

Zsupszi, lehet, hogy igazad van, majd megpróbálom megkötni és akkor meglátjuk, hogy is jön ki. Most Lillának kezdtem el egy csupa csipke kis nyári kardigánt, hamarosan mutatom, hogy állok.

lomaquilt írta...

A minta kétfélesége nem az ujja kétféleségét jelenti?

Csilla írta...

Nem tudom. Ha gondolod átküldöm a német leírást, hátha Te mész vele valamire.

Zsupszi írta...

Csilla, küldd el nekem a leírást! Szó szerinti fordítást nem vállalok :-), de nagyjából szoktam boldogulni a német leírásokkal.

Névtelen írta...

Szia Csilla! Én is azt következtettem ki, hogy ha körben akarod kötni akkor az első variációt kell követni, ha pedig oda-vissza, akkor a másodikat. Azért nem tuti, mert németből nem vagyok túl jó.

Csilla írta...

Zsupszi! Átküldtem a gmail-os címedre a leírást. Köszönöm szépen.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.

Soleil írta...

Szia Csilla! Éppen ezt a pulcsit választotta a lányom, hogy kössem meg neki:-D Már vagy fél éve vár a sorára ez is. Még a mintát nem tanulmányoztam át teljesen, de ha még nem kell segítség, este megnézhetem én is.

Zsupszi írta...

Szóval, a karkivágásig egyben kell kötni elejét-hátát, aztán szétválasztani és külön-külön. És az ujját is körben kell kötni.
1.minta körbekötés mintája, 2. minta oda-vissza.
Arra kell még figyelni, hogy mivel a minta átlósan halad, és az egész elferdül, a háta (meg az eleje) felső szélén, karkivágásnál fogyasztani-szaporítani kell, azt írják, hogy a szélszem után 3-szor minden 2. sorban és 1-szer a 4. sorban 1-1 szemet, ezt még 4-szer ismételni.
Nyakkivágás - bal eleje:
15-ször minden 2. sorban 1 szemet és * 3-szor minden 2- sorban, aztán 1-szer a következő 4- sorban 1 szemet fogyasztani (szélszem előtt 2 szemet fordítottan összekötni. A *-től még egyszer ismételni.
Remélem, nagyjából érthető :-)

Csilla írta...

Köszi Zsupszi.
Gondolom a karöltőnél akkor csak apasztás van négyszer mert négy karkivágás van. Na de a nyaka az nem világos számomra, lehet én nem birom felfogni, de már többször átolvastam, de nem akar összeállni a fejemben, hogy hogyan is kell csinálni. Jó macerás modellt sikerült vállasztani.

Zsupszi írta...

Az én értelmezésem szerint a karöltőnél egyik oldalon szaporítani kell, másikon pedig fogyasztani, hogy pont függőleges legyen a két karkivágás. A mintán is látszik, hogy ott csak simán egyenes a szabásvonal.
A nyakkivágás meg a kép alapján egyik (jobb) oldalon simán a mintával együtt alakul ki, bal oldalon meg fogyasztani kell nagyjából minden második sorban egy szemet. (a 2- meg a 4- az 2. ill. 4. akart lenni az előző hozzászólásomban, lehet, hogy ez nem volt értelmes?)
Mindenképpen ki kell a pulcsi előtt próbálni, hogy hogy is megy ez a minta, főleg benne a szaporítás-fogyasztás.
Na nekem már kezd egész egyszerűnek tűnni :-), lehet, hogy kipróbálom.... :-)))

Csilla írta...

Tényleg meg kell próbálni mert így elég bonyolultnak tünik, leglábbis nekem egyenlőre. Nagyon köszönöm, hogy segítesz. Örülök, ha neked már össszeállt a dolog. Jó lenne ha kipróbálnád és beszámolnál róla, akár képekben nálad a blogban. Én most Lillának kötök egy kis csipke kardigánt, már kész a háta. Csak ezután jön majd ez a pulcis, vagy ha sehogy sem áll össze a dolog egy másik :o)