2009. december 5., szombat

Mellény és sál Erikának - Vestă şi fular pentru Erika

Ezt a mellénykét és sálat a mikulás hozta a hét és féléves keresztlányomnak, Erikának. A sál és a mellény fodrai úgyanabból a fonalból készültek, ebből 150 g megy a fonalfaló játékba. A mellény vegyesen készült új és régi fonalból, ebből kb 7 g a régi fonal, így összesn 157 g fonala faltam fel ehez a mellénykéhez és sálhoz. A sál egyszerű patentkötéses, a végein külnféle hosszóságú zsinórra elhelyezett pom-pomokkal. a mellény alsó részében van egy lépcsősen fútó csvart minta, aztán már csak sima, fordított és luskötés alkotja a kis ruhadarabot. Van egy mellényke Lillának, majd nappali fényben megpróbálom fotózni, meg a kisasszonyon is ha végre hajlandó lesz fölvenni.



Finuţa mea, Erika de 7 ani jumate a primit de la Moşul această vestuţă şi acest fular :) Partea încreţită de pe vestă şi fularul este din acelaş fir. Fularul are modelul simplu de elastic, capetele decorate cu pompoane aşezate treptat. Vets are in partea de jos un model de torsade aşezat tot în trepte iar în partea de sus doar ochiuri pe faţă şi pe dos şi punct leneş. bine înţeles că am mai tricotat o vestă şi pentru Lilla, voi face poză la lumina zilei şi cu manechina mea, dacă va lua pe ea, că până acum n-am reuşit să conving să probeze :)

7 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nagyon jó ez a mellény a csavaros aljával, lehet lenyúlom az ötletet :) A sál is nagyon aranyos, biztosan jól áll mindkettő a kiscsajnak :)

Macus írta...

Nekem is tetszik nagyon!
Vicusomnak is jó lenne biztosan.
A sál nagyon édes a díszítéssel.

...tiktakro... írta...

ha! ce ti-am spus ca intotdeauna prind idei bune de la tine :))) imi place mult ideea cu pompoanele la esarfa....evident ca imi place si vesta, foarte "girlie" :)...
Asteptam manechina aceea dulce ca o bomboana....

đettii. írta...

Ez nagyon aranyos kis mellény:)
Nagyon tetszik! Sok sikert!! :)

amilgade írta...

Nagyon tetszik. Nekem anyukám köt Macusnak! ;-) Sajnos minták után még nem kutakottam, de gondolom a neten van bőven??! :D

Kataca írta...

Tök jó az ötlet, a szín, és a kivitelezés is! Ügyi vagy!

Csilla írta...

Teodora liniştit poţi să-mi fur ideile, chiar mă bucur pentru asta :)
Köszönöm lányok, aranyosak vagytok!
Nyugodtan ellehet lopni az ötletet, kimondottan örülök neki