2009. december 27., vasárnap

Sálak ajándékba - Fulare în cadou

November közepétől nem volt olyan éjszaka amikor egy óra előtt kerültem volna ágyba, ajándékokat kötöttem, varrtam és hímeztem. Most már megmutathatóak. Lássuk először a sálakat:
De la mijlocul lui noiembrie nu era nici o nopate când m-am dus la culcare înainte de ora 1, tricotam, brodam sau coseam cadouri. Deja pot să vă arăt. Ia să vedem primadata fularele:

Először is, bár ez készült el legutoljára, kötöttem norvégmintás sálat a páromnak. Tervben volt hozzá egy sapka is de arra sajnos most nem jutott idő, de hamarosan pótolom. Ez egy normál kb 1,2 m hosszú sál. volt is még ilyen fekte fonalam és vettem is de most, hogy lemértem kiserült, hogy a sálhoz nem kellett az új fonalhoz nyúlnom, a fehér meg már jó régről itt van, szóval az egész megy a fonalfalóba, vagyis 92 g.
Iată primadată, cu toate că acesta era gata ultimadată, un fular cu model norvegian pentru soţul meu. era planificat şi ealizarea unei căciuli dar de data asta nu mă mai încadram în timp, dar voi face în curând. Acesta este un fular de lungime normală în jur de 1,2 metri.


Szintén ilyen rövidebb egyszerű átlós bordás mintás sálat kötöttem az apósomnak. Ez 95 g és teljesen megy a fonalfaló játékba.
Tot un fular mai scurtuţ este şi următorul, un fular cu model simplu oblic pentru socrul meu.

Aztán sima patent mintával kötöttem egy sálat a sógoromnak és a sógornőm jövendőbeliének, ezek mind jó hosszúak, 2 méter fölöttiek. Mind készleten lévő fonalból készült, tehát megy a fonalfalóba, az első 210g a második meg 220g.
Am mai împletit două fulare lungi de peste doi metrii, cu model simplu de elastic, unul pentru cumnatul meu şi unul pentru viitorul soţ al cumnatei mele.




És teljesen új fonalakból kötöttem egy sálat an nagyobbik öcsémnek és a feléig vajszínű onnan barna és akét végén egyiptomi írásjel van belekötve. Az anyum horgolta körbe mert nekem erre most nem volt időm.. ez is olyan 2 méter hosszú sál lett.
Şi iată încă un fular lung dar cu model mai interesant. O jumătate este de culoare crem şi cealată maro, iar capele au un model împletit, un simbol egiptean, iar restul este cu torsade. Mama a făcut cunturul crşetat că eu acum nu aveam timp pentru asta.



2 megjegyzés:

Macus írta...

csillus4 Nagyon szépeket készítettél. Gondolom, az ajándékok új gazdái örültek...

amilgade írta...

Látom tényleg nem unatkoztál az ünnepek előtt! ;-) Nagyon tetszik az egyiptomi motívumos sál!!!!